Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
29 appartementen Enschede onderhoud en verduurzaming
Project 29 appartementen Enschede onderhoud en verduurzaming
Partners Reimarkt, Tactus Verslavingszorg
Sector
wonenzorg
Opdrachtgever Woningcorporatie Domijn
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Herbert Reerink
wonenzorg

29 appartementen Enschede onderhoud en verduurzaming

Aannemingsmaatschappij Friso Oost uit Eibergen heeft onderhouds- en verduurzamingswerkzaamheden aan de Hengelosestraat 104 in Enschede uitgevoerd. De werkzaamheden zijn in opdracht van Domijn en Reimarkt uitgevoerd en onlangs succesvol afgerond. De 29 appartementen maken onderdeel uit van Tactus Verslavingszorg.

Hengelosestraat 104, Enschede

Beter leefklimaat

De werkzaamheden zijn in opdracht van Domijn en Reimarkt uitgevoerd. Het gebouw was toe aan groot onderhoud en er was ook veel winst te behalen op het gebied van verduurzaming. Alle ramen en het glas zijn vervangen, de gevels en spouwmuren zijn geïsoleerd en er is bodemisolatie aangebracht. Daarnaast zijn er nieuwe balkondeuren geplaatst die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de esthetiek van het complex. Deze aanpassingen hebben niet alleen de energieprestatie van de appartementen aanzienlijk verbeterd, er is ook een beter leefklimaat ontstaan.


Een belangrijke stap richting een groenere toekomst

In de keuken en badkamer is een vraag gestuurd ventilatiesysteem met CO2-melder geplaatst waardoor er eenvoudig meerdere labelstappen zijn behaald. Veiligheid heeft bij dit project een hoge prioriteit, daarom zijn er brandwerende voorzieningen toegevoegd waar nodig. Op het dak zijn 26 zonnepanelen gemonteerd waardoor er duurzame energie opgewekt wordt en het complex minder afhankelijk is van traditionele energiebronnen. Dit is een belangrijke stap richting een groenere toekomst.

BioBased gevelbekleding

Een onderdeel van de onderhoudswerkzaamheden was ook het opfrissen en vernieuwen van de gevelbekleding. Deze bestond deels uit een houten gevelbekleding die aan vervanging toe was.

Herbert Reerink, projectleider bij Friso Oost, legt uit: “In samenwerking met de opdrachtgevers Domijn en Reimarkt hebben we bekeken welke duurzame alternatieven er zijn. Hierbij kwamen we al gauw uit bij compodeen. Dat is een circulair en weersbestendig materiaal, bestaande uit houtvezel aangevuld met polypropyleen: een biobased composiet.”Herbert vervolgt: “Wij vinden het altijd een mooie uitdaging om met woningcorporaties te pionieren als het gaat om het gebruik van duurzame of circulaire bouwmaterialen. Als het lukt om een materiaal te vinden dat aan alle eisen en wensen van de opdrachtgever voldoet én ook nog eens super duurzaam is, geeft dat energie!”


Nieuwe, frisse uitstraling

Om het complex een vernieuwde, aantrekkelijke uitstraling te geven, zijn de gevels op bepaalde plekken hersteld en  zijn de kozijnen opnieuw geschilderd. Deze aanpassingen dragen niet alleen bij aan een verbeterde energie-efficiëntie en duurzaamheid, maar verhogen ook het comfort en de leefbaarheid van de appartementen.


Oplevering

“Met trots en grote tevredenheid kunnen we het nieuws delen dat de oplevering succesvol is afgerond. Na nauwe samenwerking met onze opdrachtgever en onderaannemers, hebben we het pand weten te transformeren tot een prachtig eindresultaat.” besluit Herbert.

Nieuwsberichten

Verduurzaming en onderhoud aan 29 zorgappartementen in Enschede door Friso Oost succesvol afgerond

Lees meer