Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Engelse Park Groningen woningbouw
Project Engelse Park Groningen woningbouw
Partners Bedaux de Brouwer Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Ballast Nedam
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Engelse Park Groningen woningbouw

In opdracht van Ballast Nedam startte Aannemingsmaatschappij Friso in 2020 met de bouw van 32 woningen in het Engelse Park in Groningen. Het totale project bestaat uit 95 woningen waar Friso fase III van heeft gerealiseerd. Fase lll bestaat uit 6 verschillende type woningen naar een ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle. Het Engelse Park is de ideale woonwijk tussen park en stad.

Engelse Park, Groningen

Wonen in een groene omgeving waar de stad nooit ver weg is

Engelse Park heeft haar naam te danken aan de plek waar het project gebouwd is. Tijdens de eerste wereldoorlog werden Engelse soldaten opgevangen in het ‘Engelse Kamp’, precies de plek waar de nieuwe woonwijk is gerealiseerd. Engelse Park laat zich kenmerken aan de groene parkrijke omgeving waar de stad nooit ver weg is. Op de grasveldjes en op de straten worden gespeeld. Over de meeste straten rijdt alleen bestemmingsverkeer, auto’s zijn hier te gast. De aanleg van voetpaden in de wijk geeft de bewoners alle ruimte voor een wandeling door de groene omgeving. Om Engelse Park een woonplek te maken voor iedereen, zijn er verschillende typen woningen gebouwd. Er zijn onder andere geschakelde woningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa’s gerealiseerd.

Energiezuinige, duurzame en onderhoudsarme woningen

De nieuwbouwwoningen zijn energiezuinig, duurzaam en onderhoudsarm gebouwd. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, Hebben kunststof kozijnen en gemetselde buitengevels. Tijdens de bouw is er gebruik gemaakt van het Friso Prefab Cascosysteem Bovendien zijn de woningen gasloos en zijn er duurzame technieken gebruikt om de huizen van warmte en stroom te voorzien. De woningen hebben onder andere warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen, ventilatie met warmteterugwinning en isolerende beglazing. Dit en de toepassing van duurzame- en onderhoudsarme materialen, maakt dat deze woningen klaar zijn voor de toekomst.

Een toekomstbestendige wijk

Het duurzame karakter zit ‘m niet alleen in de huizen die gebouwd worden. In de hele wijk is aandacht besteed aan duurzaamheid. Regenwater wordt niet via de riolering afgevoerd, maar wordt gebruikt om bloemen en planten in de buurt van water te voorzien. In en rondom het Engelse Park is veel groen aangelegd. Bloemen en planten trekken vlinders en bijen aan. Speciaal voor deze bijen zijn insectenhotels geplaatst, maar ook voor vleermuizen is het Engelse Park een fijn leefgebied. Er is een zogenaamde vleermuistunnel aangelegd zodat vleermuizen veilig van en naar het Engelse Park kunnen vliegen en door het plaatsen van speciale nestkasten voor vleermuizen en vogels is de wijk een fijne plek voor mens én dier.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.engelsepark.nl.

Betrokken partijen:

Nieuwsberichten

32 woningen in het ‘Groene’ Engelse Park Groningen klaar voor de toekomst