Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Engelse Park Groningen woningbouw
Project Engelse Park Groningen woningbouw
Partners Bedaux de Brouwer Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Ballast Nedam
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Engelse Park Groningen woningbouw

In opdracht van Ballast Nedam start Aannemingsmaatschappij Friso dit jaar met de bouw van 32 woningen in het Engelse Park in Groningen. Het totale project bestaat uit 95 woningen waar Friso fase III gaat bouwen. Het project bestaat uit 6 verschillende type woningen naar een ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle. Engelse Park wordt de ideale woonwijk tussen park en stad.

Engelse Park, Groningen

Wonen in een groene omgeving waar de stad nooit ver weg is

Engelse Park heeft haar naam te danken aan de plek waar het project gebouwd wordt. Tijdens de eerste wereldoorlog werden Engelse soldaten opgevangen in het ‘Engelse Kamp’, precies de plek waar de nieuwe woonwijk gerealiseerd gaat worden. Engelse Park zal zich kenmerken aan de groene parkrijke omgeving waar de stad nooit ver weg is. Op de grasveldjes en op de straten zal worden gespeeld. Over de meeste straten rijdt alleen bestemmingsverkeer, auto’s zijn hier te gast. De aanleg van voetpaden in de wijk geeft de bewoners alle ruimte voor een wandeling door de groene omgeving. Om Engelse Park een woonplek te maken voor iedereen, worden er verschillende typen woningen gebouwd. Er worden onder andere geschakelde woningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa’s gerealiseerd.

Energiezuinige, duurzame en onderhoudsarme woningen

De nieuwbouwwoningen worden energiezuinig, duurzaam en onderhoudsarm gebouwd. De woningen worden zeer goed geïsoleerd, krijgen kunststof kozijnen en gemetselde buitengevels. Tijdens de bouw wordt er gebruik gemaakt van het Friso Prefab Cascosysteem Bovendien worden de woningen gasloos en worden er duurzame technieken gebruikt om de huizen van warmte en stroom te voorzien. De woningen krijgen onder andere warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen, ventilatie met warmteterugwinning en isolerende beglazing. Dit en de toepassing van duurzame- en onderhoudsarme materialen, maakt dat deze woningen klaar zijn voor de toekomst. De toekomstige bewoners zullen zich hier al snel thuis gaan voelen!

Een toekomstbestendige wijk

Het duurzame karakter zit ‘m niet alleen in de huizen die gebouwd worden. In de hele wijk wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Regenwater wordt niet via de riolering afgevoerd, maar wordt gebruikt om bloemen en planten in de buurt van water te voorzien. In en rondom het Engelse Park wordt veel groen aangelegd. Bloemen en planten trekken vlinders en bijen aan. Speciaal voor deze bijen worden insectenhotels geplaatst. Maar ook voor vleermuizen moet Engelse Park een fijn leefgebied worden. Er wordt een zogenaamde vleermuistunnel aangelegd zodat vleermuizen veilig van en naar het Engelse Park kunnen vliegen en door het plaatsen van speciale nestkasten voor vleermuizen en vogels wordt de wijk een fijne plek voor mens én dier.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.engelsepark.nl.

Betrokken partijen: