Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
171 appartementen + 22 woningen Westerwal Groningen woningbouw
Project 171 appartementen + 22 woningen Westerwal Groningen woningbouw
Partners AAS Architecten Groningen
Sector
wonen
Opdrachtgever Van Omme & De Groot
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Pier Zwerver
wonen

171 appartementen + 22 woningen Westerwal Groningen woningbouw

Op het voormalige Enceha-terrein in Groningen heeft Aannemingsmaatschappij Friso in opdracht van Van Omme & De Groot 171 huur appartementen en 22 ruime eengezinswoningen gerealiseerd.

Van Heemskerckstraat, Groningen

Nieuwbouwplan Westerwal

Vlak langs kanaal Hoendiep en op fietsafstand van het Groningse centrum heeft Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers de energieneutrale wijk Westerwal ontwikkeld. Het hier te realiseren complex met 171 huurappartementen voor het middensegment is verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op zich neemt. Destijds tekende de twee partijen de koopovereenkomst gelijktijdig met een turn-key aannemingsovereenkomst tussen Vesteda en Friso Bouwgroep.

Wonen in de populaire Zeeheldenbuurt

Nieuwbouwplan Westerwal ligt op een voormalig fabrieksterrein in de populaire Zeeheldenbuurt aan de westzijde van de stad Groningen. Naast de 171 huurappartementen zijn hier tevens 22 koopwoningen gerealiseerd, naar ontwerp van AAS Groningen. Anticiperend op een besluit van de Tweede Kamer, hebben de betrokken partijen besloten om de woningen en appartementen zonder gasaansluiting te maken.

Duurzaam gebouwd

In het appartementengebouw bevinden zich twee- en driekamerappartementen. De appartementen variëren in grootte van ca. 48 tot 87 m2 en zijn voorzien van individuele WKO-systemen en PV-panelen, waarmee een EPC=0 wordt behaald. De ruime eengezinswoningen bestaan uit twee types. De herenhuizen aan het Hoendiep bestaan uit vier woonlagen en hebben een oppervlakte van minimaal 182 m2. De hofwoningen bestaan uit drie woonlagen en hebben een oppervlakte van circa 152 m2.

Bouwflits

Download hieronder de bouwflitsen van het project.

Meer informatie over het project vind je op de website van Westerwal: www.westerwal-groningen.nl

Nieuwsberichten

Nieuwbouwplan Westerwal verrijkt de Groningse Zeeheldenbuurt

Grootschalig woonproject Westerwal statement in Groningen