Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
171 appartementen + 22 woningen Westerwal Groningen woningbouw
Project 171 appartementen + 22 woningen Westerwal Groningen woningbouw
Partners AAS Architecten Groningen
Sector
wonen
Opdrachtgever Van Omme & De Groot
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Pier Zwerver
wonen

171 appartementen + 22 woningen Westerwal Groningen woningbouw

Op het voormalige Enceha-terrein in Groningen realiseert Aannemingsmaatschappij Friso in opdracht van Van Omme & De Groot 171 huur appartementen en 22 ruime eengezinswoningen.

Van Heemskerckstraat, Groningen

Nieuwbouwplan Westerwal

Vlak langs kanaal Hoendiep en op fietsafstand van het Groningse centrum ontwikkelt Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers de energieneutrale wijk Westerwal. Het hier te realiseren complex met 171 huurappartementen voor het middensegment is verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen. De twee partijen tekenden onlangs de koopovereenkomst en gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turn-key aannemingsovereenkomst getekend.

Wonen in de populaire Zeeheldenbuurt

Nieuwbouwplan Westerwal ligt op een voormalig fabrieksterrein in de populaire Zeeheldenbuurt aan de westzijde van de stad Groningen. Naast de 171 huurappartementen worden hier tevens 22 koopwoningen gerealiseerd, naar ontwerp van AAS Groningen. Anticiperend op een besluit van de Tweede Kamer, hebben de betrokken partijen besloten om de woningen en appartementen zonder gasaansluiting te maken.

Duurzaam gebouwd

In het appartementengebouw komen twee- en driekamerappartementen. De appartementen variëren in grootte van ca. 48 tot 87 m2 en worden voorzien van individuele WKO-systemen en PV-panelen, waarmee een EPC=0 wordt behaald. De ruime eengezinswoningen bestaan uit twee types. De herenhuizen aan het Hoendiep bestaan uit vier woonlagen en hebben een oppervlakte van minimaal 182 m2. De hofwoningen zullen uit drie woonlagen bestaan en hebben een oppervlakte van circa 152 m2.

Meer informatie over het project vind je op de website van Westerwal: www.westerwal-groningen.nl

Gerelateerde projecten