Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren niewbouw
Project Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren niewbouw
Partners Codex architectuurstudio
Sector
werken
Opdrachtgever Marilien Rump
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Jan Schut (opdrachtgever)
werken

Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren niewbouw

In opdracht van Marilien Rump / IT bedrijf New Nexus uit Tynaarlo bouwt Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) in 2020 een nieuw, duurzaam en energieneutraal pand aan de A28 bij Haren. De eerste paal werd op 4 februari 2020 de grond in geslagen door de jongste en oudste medewerker. In 2021 betrekken de ruim 110 specialisten van New Nexus hun nieuwe thuis op het Nescio park.

Hoogste punt

Hoogste punt

19-03-2020
BVO

BVO

onbekend
Bouwperiode

Bouwperiode

2019 - heden

Bouwen volgens BREEAM-NL

De nieuwbouw is ontworpen door Codex Architectuurstudio uit Groningen. Het streven is om een volledig duurzaam gebouw neer te zetten dat opgaat in de omgeving en de natuur. Zo worden de richtlijnen van BREEAM-NL aangehouden, hét instrument om integraal de duurzaamheid van gebouwen te meten en beoordelen.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe kantoor zal ruimte gaan bieden aan maar liefst honderd werkplekken. Het van oorsprong Groningse bedrijf is momenteel gevestigd in het opvallende schipvormige gebouw bij de afslag Vries in Drenthe. Waar New Nexus begon met detachering van IT specialisten, zijn daar in de loop der jaren verschillende andere takken van sport bij gekomen. Zoals de ontwikkeling van software, mobiele apps en data oplossingen, maar ook project- en verandermanagement. Sinds de oprichting in 2007 is het bedrijf gegroeid naar ruim honderd medewerkers. Naast de werkplekken biedt het nieuwe pand straks ook ruimte voor een bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte voor de medewerkers. Met het nieuwe pand wil New Nexus klaar zijn voor de toekomst. Het kantoor wordt zo gebouwd dat het bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid.

Bouwteam

Het project is als bouwteam aangenomen. De volgende partners zijn betrokken:

Artikel Friso Nijs 2020

In het Nesciopark in Haren, tussen de weilanden en met uitzicht op de stad Groningen, verrijst het nieuwe, duurzame en energieneutrale kantoorpand van IT-bedrijf New Nexus. Het pand wordt flexibel en ruim opgezet, zodat het ook gebruikt kan worden als de manier van werken verandert. Het doel is een Breeam Excellent-certificering; dat houdt in dat het pand goed is voor de omgeving, de bouwer én de eindgebruiker. Friso-projectleider Simon de Vries is, samen met werkvoorbereiders Samir Haiderzada en Feike van der Werf, vanaf het begin bij het project betrokken.

Ontmoeting Ontmoeting en duurzaamheid zijn hierbij twee belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp van Codex Architectuurstudio. Het gebouw bestaat uit twee verspringende vleugels met split-levels. De gevels worden voorzien van luifels en driedubbelglas om geluidsoverlast en energieverspilling tegen te gaan en optimaal te profiteren van daglicht. De spiltrap in de centrale hal is het ontmoetingspunt en hart van het gebouw. “In de voorbereidingsfase hebben we meegedacht over alternatieven. De wensen van de opdrachtgever pasten niet helemaal binnen het budget. Door bijvoorbeeld de trap aan te passen, de ruimtes efficiënter in te delen en andere materialen toe te passen, hebben we de bouwsom flink naar beneden kunnen brengen. Natuurlijk zonder afbreuk te doen aan het ontwerp, noch het gebruik,” vertelt Simon de Vries.

Thuisgevoel

In het nieuwe kantoor kunnen maar liefst honderd medewerkers aan de slag. “Door de inrichting wil New Nexus graag het ‘thuisgevoel’ creëren. Een plek waar het fijn werken is, met voldoende ruimte voor ontmoeting. Die thuissfeer wordt onder andere gecreëerd door het toepassen van warme, natuurlijke materialen, veel aandacht voor een prettig binnenklimaat en goede verlichting. In het nieuwe kantoor komen verschillende typen werkplekken die flexibel zijn aan te passen aan de manier van samenwerking. Daardoor is dit pand zeker geen standaard kantoor.”

Duurzaam gebouw

Het gebouw wordt groen. Niet alleen door de parkachtige omgeving, maar ook als het om duurzaamheid gaat. Het wordt geheel energieneutraal, met pv-panelen waarmee niet alleen het gebouw, maar ook het wagenpark van stroom voorzien gaat worden en heeft een warmte-koude-opslag. “New Nexus was onze buurman toen wij het Friso-kantoor nog in Tynaarlo hadden. Het is een bedrijf waar samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid belangrijk zijn. Dat zie je ook in het ontwerp terug. De aandacht voor de bijzonder groene omgeving, zoals de wadi die voor het kantoor komt, de loungehoek in het bedrijfsrestaurant en de fitnessruimte passen erg goed bij het bedrijf.”

Volg de bouw

New Nexus is ruim tien jaar geleden begonnen als detacheringsbureau van IT-professionals. In de loop der jaren zijn daar verschillende disciplines bijgekomen. Het kantoor dat begin 2021 opgeleverd wordt, wordt zo gebouwd dat het bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid.

Volg de bouw via Nieuwbouw Haren of kijk live mee via de webcam.