Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren nieuwbouw
Project Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren nieuwbouw
Partners Zie betrokken partijen
Sector
werken
Opdrachtgever New Nexus
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Samir Haiderzada
werken

Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren nieuwbouw

In opdracht van Marilien Rump / IT bedrijf New Nexus uit Tynaarlo bouwde Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) een nieuw, duurzaam en energieneutraal pand aan de A28 bij Haren. De eerste paal werd op 4 februari 2020 geslagen door de jongste en oudste medewerker. In 2021 werd het pand opgeleverd en vonden de ruim 110 specialisten van New Nexus hun nieuwe thuis op het Nescio park.

Warmoltslaan, Haren
Hoogste punt

Hoogste punt

19-03-2020
BVO

BVO

2.300 m²
Bouwperiode

Bouwperiode

2019 - 2021

Bouwen volgens BREEAM-NL

De nieuwbouw is ontworpen door Codex Architectuurstudio uit Groningen. Het streven was om een volledig duurzaam gebouw neer te zetten dat opgaat in de omgeving en de natuur. Zo zijn de richtlijnen van BREEAM-NL aangehouden: hét instrument om integraal de duurzaamheid van gebouwen te meten en beoordelen. Het gebouw heeft de BREEAM status "Outstanding" toegekend gekregen. Dit is de hoogste erkenning op het gebied van duurzame nieuwbouw. Daarmee voldoet het aan verschillende eisen op het gebied van energie, water, landgebruik en ecologie, transport, afval, vervuiling, gezondheid & comfort.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe kantoor biedt ruimte aan maarliefst 100 werkplekken. Het van oorsprong Groningse bedrijf was voor de intrek in het nieuwe kantoorpand gevestigd in het opvallende schipvormige gebouw bij de afslag Vries in Drenthe. Waar New Nexus begon met detachering van IT specialisten, zijn daar in de loop der jaren verschillende andere takken van sport bij gekomen. Zoals de ontwikkeling van software, mobiele apps en data oplossingen, maar ook project- en verandermanagement. Sinds de oprichting in 2007 is het bedrijf gegroeid naar ruim honderd medewerkers.

Compleet kantoorpand met bedrijfsrestaurant en fitnessruime

Naast de werkplekken biedt het nieuwe pand ook ruimte aan een bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte voor de medewerkers. Met het nieuwe pand wil New Nexus klaar zijn voor de toekomst. Het kantoor is daarom zo gebouwd dat het bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid. Het verhaal achter dit bijzondere gebouw en de BREEAM-certificering werd met een knipoog vastgelegd in de video ‘Building the future’, gemaakt door The Brandwagon.Betrokken partijen

Het project werd als bouwteam aangenomen. De volgende partners waren betrokken:

New Nexus: thuisgevoel in nieuw kantoor

Artikel Friso Nijs zomer 2020

In het Nesciopark in Haren, tussen de weilanden en met uitzicht op de stad Groningen, verrijst het nieuwe, duurzame en energieneutrale kantoorpand van IT-bedrijf New Nexus. Het pand wordt flexibel en ruim opgezet, zodat het ook gebruikt kan worden als de manier van werken verandert. Het doel is een Breeam Excellent-certificering; dat houdt in dat het pand goed is voor de omgeving, de bouwer én de eindgebruiker. Friso-projectleider Simon de Vries is, samen met werkvoorbereiders Samir Haiderzada en Feike van der Werf, vanaf het begin bij het project betrokken.

Ontmoeting

Ontmoeting en duurzaamheid zijn hierbij twee belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp van Codex Architectuurstudio. Het gebouw bestaat uit twee verspringende vleugels met split-levels. De gevels worden voorzien van luifels en driedubbelglas om geluidsoverlast en energieverspilling tegen te gaan en optimaal te profiteren van daglicht. De spiltrap in de centrale hal is het ontmoetingspunt en hart van het gebouw. “In de voorbereidingsfase hebben we meegedacht over alternatieven. De wensen van de opdrachtgever pasten niet helemaal binnen het budget. Door bijvoorbeeld de trap aan te passen, de ruimtes efficiënter in te delen en andere materialen toe te passen, hebben we de bouwsom flink naar beneden kunnen brengen. Natuurlijk zonder afbreuk te doen aan het ontwerp, noch het gebruik,” vertelt Simon de Vries.

Thuisgevoel

In het nieuwe kantoor kunnen maar liefst honderd medewerkers aan de slag. “Door de inrichting wil New Nexus graag het ‘thuisgevoel’ creëren. Een plek waar het fijn werken is, met voldoende ruimte voor ontmoeting. Die thuissfeer wordt onder andere gecreëerd door het toepassen van warme, natuurlijke materialen, veel aandacht voor een prettig binnenklimaat en goede verlichting. In het nieuwe kantoor komen verschillende typen werkplekken die flexibel zijn aan te passen aan de manier van samenwerking. Daardoor is dit pand zeker geen standaard kantoor.”
Duurzaam gebouw

Het gebouw wordt groen. Niet alleen door de parkachtige omgeving, maar ook als het om duurzaamheid gaat. Het wordt geheel energieneutraal, met pv-panelen waarmee niet alleen het gebouw, maar ook het wagenpark van stroom voorzien gaat worden en heeft een warmte-koude-opslag. “New Nexus was onze buurman toen wij het Friso-kantoor nog in Tynaarlo hadden. Het is een bedrijf waar samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid belangrijk zijn. Dat zie je ook in het ontwerp terug. De aandacht voor de bijzonder groene omgeving, zoals de wadi die voor het kantoor komt, de loungehoek in het bedrijfsrestaurant en de fitnessruimte passen erg goed bij het bedrijf.”

Nieuwsberichten

Nieuw kantoorpand New Nexus opgeleverd

Lees meer

Nieuw kantoorgebouw New Nexus in Haren behaalt BREEAM-certificaat Outstanding voor duurzame nieuwbouw

Lees meer