Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Dementievriendelijk wonen Menaam
Project Dementievriendelijk wonen Menaam
Partners Van Manen en Zwart Architecten
Sector
wonenwerkenzorg
Opdrachtgever Kwadrant Groep
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Anne Feenstra
wonenwerkenzorg

Dementievriendelijk wonen Menaam

In het voormalige gemeentehuis in Menaam werd een nieuwe woonlocatie voor dementerenden gerealiseerd. Friso Bouwgroep realiseerde de grootschalige verbouw in opdracht van de KwadrantGroep. Eerst werd er gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Medio maart is het opgeleverd.

de Dyksterbourren 16, Menaam

Zorg in vertrouwde omgeving


De KwadrantGroep ging in het voormalige gemeentekantoor aan de Dyksterbuorren 16 in Menaam 30 moderne zorgappartementen voor mensen met dementie realiseren. Jan Maarten Nuijens, voorzitter van de Raad van Bestuur KwadrantGroep: ‘We zijn blij om in Menaam een woonlocatie voor mensen met dementie te realiseren. Op deze wijze kunnen de mensen uit Menaam en de omliggende dorpen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en rekenen op onze deskundige zorg.’

“Het pand staat op een mooie locatie in Menaam en de nieuwe bestemming komt hier volledig tot zijn recht.”

Persoonsgericht zorg

Uitgangspunt van het woonzorgconcept is persoonsgerichte zorg. 'Dit komt in alles terug', vertelt Jan Maarten. 'De indeling van de algemene ruimtes, de zorgstudio’s, de kleuren, inrichting en de fysieke omgeving. Door het toepassen van domotica en het anders organiseren van de zorg worden bewoners gestimuleerd zich vrij te bewegen, in een veilige omgeving. Ze kunnen door het hele gebouw lopen, buiten in de tuin en bijvoorbeeld eten en drinken op een eigen gekozen plek. Deze bewegingsruimte geeft bewoners meer regie over hoe ze zelf hun dag willen indelen.”

Nieuwe maatschappelijke invulling

Ook de gemeente Waadhoeke is blij met deze nieuwe invulling van het pand. “We zijn blij dat het voormalige gemeentehuis van Menameradiel een mooie nieuwe maatschappelijke invulling gaat krijgen”, zo verklaart wethouder Caroline de Pee. “Het pand staat op een mooie locatie in Menaam en de nieuwe bestemming komt hier volledig tot zijn recht.”

Allereerst werd de bestaande inrichting gesloopt. Daarna werd aan de achterzijde het balkon uitgebreid en kwam er een compleet nieuwe inrichting van het gebouw, waarbij de kantoorvleugels werden opgebouwd tot appartementen. In totaal werden er 30 zorgappartementen en ruimtes voor ondersteunende zorg gerealiseerd. Medio maart is het opgeleverd en vervolgens in gebruik genomen.

Betrokken partijen: