Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Dementievriendelijk wonen Menaam
Project Dementievriendelijk wonen Menaam
Partners Van Manen en Zwart Architecten
Sector
wonenwerkenzorg
Opdrachtgever Kwadrant Groep
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Anne Feenstra
wonenwerkenzorg

Dementievriendelijk wonen Menaam

In het voormalige gemeentehuis in Menaam wordt een nieuwe woonlocatie voor dementerenden gerealiseerd. Friso Bouwgroep realiseert de grootschalige verbouw in opdracht van de KwadrantGroep. Eerst wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Naar verwachting wordt het project februari volgend jaar opgeleverd.

de Dyksterbourren 16, Menaam

Zorg in vertrouwde omgeving


De KwadrantGroep gaat in het voormalige gemeentekantoor aan de Dyksterbuorren 16 in Menaam 30 moderne zorgappartementen voor mensen met dementie realiseren. Jan Maarten Nuijens, voorzitter van de Raad van Bestuur KwadrantGroep: ‘We zijn blij om in Menaam een woonlocatie voor mensen met dementie te realiseren. Op deze wijze kunnen de mensen uit Menaam en de omliggende dorpen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en rekenen op onze deskundige zorg.’

“Het pand staat op een mooie locatie in Menaam en de nieuwe bestemming komt hier volledig tot zijn recht.”

Persoonsgericht zorg

Uitgangspunt van het woonzorgconcept is persoonsgerichte zorg. 'Dit komt in alles terug', vertelt Jan Maarten. 'De indeling van de algemene ruimtes, de zorgstudio’s, de kleuren, inrichting en de fysieke omgeving. Door het toepassen van domotica en het anders organiseren van de zorg worden bewoners gestimuleerd zich vrij te bewegen, in een veilige omgeving. Ze kunnen door het hele gebouw lopen, buiten in de tuin en bijvoorbeeld eten en drinken op een eigen gekozen plek. Deze bewegingsruimte geeft bewoners meer regie over hoe ze zelf hun dag willen indelen.”

Nieuwe maatschappelijke invulling

Ook de gemeente Waadhoeke is blij met deze nieuwe invulling van het pand. “We zijn blij dat het voormalige gemeentehuis van Menameradiel een mooie nieuwe maatschappelijke invulling gaat krijgen”, zo verklaart wethouder Caroline de Pee. “Het pand staat op een mooie locatie in Menaam en de nieuwe bestemming komt hier volledig tot zijn recht.”

Allereerst wordt de bestaande inrichting gesloopt. Daarna wordt aan de achterzijde het balkon uitgebreid en komt er een compleet nieuwe inrichting van het gebouw, waarbij de kantoorvleugels worden opgebouwd tot appartementen. In totaal worden er 30 zorgappartementen en ruimtes voor ondersteunende zorg gerealiseerd. Naar verwachting wordt het project volgend jaar februari opgeleverd en vervolgens in gebruik genomen.

Betrokken partijen: