Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Centraal kantoor HHNK Heerhugowaard nieuwbouw
Project Centraal kantoor HHNK Heerhugowaard nieuwbouw
Partners Rudy Uytenhaak Architectenbureau Amsterdam
Sector
werken
Opdrachtgever Hoogreemraadschap Hollands Noorder Kwartier
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon n.v.t.
werken

Centraal kantoor HHNK Heerhugowaard nieuwbouw

Voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) realiseerde Friso een nieuw centraal kantoor in Heerhugowaard. Een bijzonder en opvallend gebouw ontworpen door de Amsterdamse architect Rudy Uytenhaak.

Stationsplein 136, Heerhugowaard
Gewonnen

Gewonnen

Architectuurprijs 2014
BVO

BVO

onbekend
Bouwperiode

Bouwperiode

2010 - 2011

Een gebouw gericht op de functie van de gebruiker

Het HHNK is de verantwoordelijke organisatie voor het waterbeheer in het noordelijk deel van Noord-Holland. Naar een ontwerp van Rudy Uytenhaak is het gebouw gericht op de functie van de gebruiker. In het gebouw komen elementen terug die gerelateerd zijn aan de werkzaamheden van het Hoogheemraadschap. Zo werden er basaltkeien in de gevel verwerkt en werden waterdaken en waterpartijen gerealiseerd. Er is veel glas toegepast om openheid te creëren richting de burgers en de medewerkers. Het gebouw heeft een bijzondere constructie: grote overstekken en een diversiteit aan materialen.

Aandacht voor duurzaamheid

Aan duurzaamheid is veel aandacht besteed door de toepassing van betonkernactivering, energiewinning uit de bodem en het gebruik van natuurlijke materialen. Onder het parkeerterrein is een waterberging waar het water wordt gezuiverd door een heliofytenfilter. De klimaatbeheersing in het gebouw wordt gerealiseerd door middel van een WKO-opslaginstallatie. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. De nieuwbouw is in 2011 in gebruik genomen en biedt plaats aan zo'n 550 medewerkers van het HHNK.

Winnaar architectuurprijs

Ieder jaar wordt in het laatste weekend van juni het jaarlijkse terugkerend festival, Dag van de architectuur georganiseerd. Regelmatig worden diverse projecten van Friso Bouwgroep genomineerd voor een prijs. Ook in het jaar 2014 stonden er spraakmakende projecten op het lijstje, waaronder het nieuwe kantoor van het Hoogheemraadschap in Heerhugowaard welke dit jaar (2014) de publieksprijs in ontvangst nam. De jury was goed te spreken over het project: “Het gebouw van het Hoogheemraadschap laat architectuur van hoog niveau zien en heeft een krachtige, iconische uitstraling.”