Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Burmaniahuis Leeuwarden restauratie
Project Burmaniahuis Leeuwarden restauratie
Partners Zie betrokken partijen
Sector
werkenkunst en cultuur
Opdrachtgever Gemeente Leeuwarden
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Ernest Jager
werkenkunst en cultuur

Burmaniahuis Leeuwarden restauratie

In opdracht van de gemeente Leeuwarden heeft Jurriëns Noord verschillende restauratiewerkzaamheden uitgevoerd aan het Burmaniahuis in Leeuwarden. Het Rijksmonument was aan een onderhoudsbeurt toe.

Nieuwestad 9, Leeuwarden

Het Burmaniahuis: een Rijksmonument

Het Burmaniahuis is een Rijksmonument met diverse en authentieke details. Het huis is de achtergevel van het huidige gemeentehuis.Het oorspronkelijke pand is rond 1555 door de familie Burmania verbouwd; het pand werd rond die tijd ook wel Catershuis genoemd. In de 17de vererft het pand naar een andere familie die het in 1871 laat afbreken en opnieuw laat opbouwen. In 1912 werd het pand verkocht en eindigt de particuliere bewoning.

De werkzaamheden

Het project omvatte: Het herstellen van metsel- en voegwerk, goten, kozijnen, ramen en deuren, het verwijderen van oude verflagen op de gestucte delen van de gevel, zoals timpaan en kolommen. Ook zijn het stucwerk en de twee leeuwenbeelden naast de entree hersteld. De metalen luifel bleek bij de demontage dusdanig slecht dat deze niet meer te behouden was en moest grotendeels opnieuw gemaakt worden. Vanzelfsprekend met het behouden van de autentieke onderdelen en details.

Betrokken partijen: