Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Bedrijfspand Body & Fit uitbreiding
Project Bedrijfspand Body & Fit uitbreiding
Partners Architectuur Support
Sector
werken
Opdrachtgever B&F Vastgoed BV
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Pier Zwerver
werken

Bedrijfspand Body & Fit uitbreiding

Pal aan de A7 in Heerenveen werkte Aanemingsmaatschappij Friso in 2015 aan de uitbreiding van Body & Fit. Door de snelle groei van Body & Fit moest in een onrealistisch korte tijd een uitbreiding van zowel loods als kantoor worden gerealiseerd. Hoe Friso deze klus klaarde vertelt Friso-projectleider Pier Zwerver.

Mars 10, Heerenveen

Explosieve groei

Zelden heb ik een bedrijf meegemaakt dat zo snel uit haar jasje groeide als Body & Fit, begint Pier Zwerver zijn verhaal. De bestaande opslagruimte was werkelijk tot de nok toe gevuld met goederen. Het was dan ook voor iedereen duidelijk dat haast geboden was bij dit project.

Klein uitvoeringsteam

Body & Fit Shop is een webshop in voedingssupplementen, sportvoeding en dieetproducten. Zij zijn marktleider in Nederland. Het bestaande kantoorpand met de bedrijfshal zijn een paar  jaar geleden gebouwd, maar door de gestage groei van het bedrijf te klein geworden. Aanemningamatschappij Friso realiseerde de uitbreiding van de bedrijfshal en het kantoor. Ook kwam er een nieuw laaddok bij. Bij aanvang van de werkzaamheden wisten we dat het een uitdaging zou worden om alles volgens planning te kunnen laten verlopen. Daarom is er voor gekozen om het uitvoeringsteam klein te houden en de lijnen kort, vervolgt Zwerver.

Kennis en kunde

Een deel van de onderaannemers waren ook bij fase 1 betrokken. Van die kennis en kunde konden wij gebruik maken. Dat heeft vooral in de voorbereidingsfase winst opgeleverd. Tijdens de bouw moest er geschakeld worden. Niet alles liep volgens planning. De inzet van personeel is toen opgeschaald. Daarmee hebben we het gered om tijdig op te leveren.

Duurzaam ontwerp

Architectuur Support ontwierp de nieuwe bedrijfshal en kantoorpanden. Hij koos voor een duurzaam ontwerp. Dat blijkt voornamelijk uit de rc-waarde van de bedrijfshal. Deze is zo hoog dat voor de verwarming van de hal uitsluitend de warmte van de verlichting voldoende is.