Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Basisschool De Sterrenschool Hilversum nieuwbouw
Project Basisschool De Sterrenschool Hilversum nieuwbouw
Partners Mies Architectuur
Sector
leren
Opdrachtgever STIP Hilversum
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Roland Beijersbergen
leren

Basisschool De Sterrenschool Hilversum nieuwbouw

Aan de Huygenstraat/Leeuwenhoekstraat in Hilversum bouwde Friso Bouwgroep de Sterrenschool. De nieuwe vervangende school is in opdracht van STIP Hilversum (Openbaar Onderwijs Hilversum) duurzaam gebouwd. Zo zijn er zoveel mogelijk circulaire bouwmaterialen toegepast en is het gebouw energieneutraal.

Huygensstraat 35, Hilversum

Passend bij de eindgebruikers en omgeving

Vanwege de grote toename in het aantal leerlingen werd de school te klein. Met inbreng van de leerlingen, ouders en deskundigen is er door Mies architecten een nieuwe school ontworpen. De nieuwe school sluit volledig aan op het nieuwe onderwijsconcept, waarbij de leerlingen les krijgen van meerdere vakdocenten.

Circulair bouwen

Friso Bouwgroep heeft samen met de opdrachtgever gekeken naar circulaire materialen en het demontabel maken van het gebouw. Zo zijn demontabele gevels en kozijnen toegepast en is er gekozen voor een volledig recyclebare dakbedekking. De nieuwbouw is in juli 2019 opgeleverd door Friso. Na de bouw van de nieuwe school is ook de invulling van het schoolplein en de schoolomgeving gezamenlijk met de omwondenden verder ontwikkeld. Donkergroen maakte hiervoor het ontwerp.

Publicatie

In het vakblad De Bouwwereld verscheen in de editie van februari 2020 een publicatie over de nieuwbouw van de Sterrenschool in Hilversum. Collega Herman Nijholt deelt hierin zijn ervaring met circulair bouwen bij dit project. Download het betreffende artikel via onderstaande link.

Project Circulair | Circulaire school voor een krap budget