Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
65 woningen Drachten onderhoud en verduurzaming
Project 65 woningen Drachten onderhoud en verduurzaming
Partners Buro Erfdiel
Sector
wonen
Opdrachtgever Accolade
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Andries Veenstra
wonen

65 woningen Drachten onderhoud en verduurzaming

In opdracht van Accolade heeft Aannemingsmaatschappij Friso onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd aan 65 monumentale woningen in Drachten.

Houtlaan, Drachten

Monumentale woningen

De eerste steen van de woningen aan de Houtlaan en Beter Wonen werd in 1920 gelegd, in een tijd waarin de Spaanse griep heerste. Ironisch genoeg leefden we in 2020, 100 jaar later, in het tijdperk dat zich voor altijd zal blijven kenmerken als het 'corona-tijdperk'. De woningen waren in 2020 toe aan een grote onderhoudsbeurt. Daarom heeft Aannemingsmaatschappij Friso  verschillende onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden aan de woningen uitgevoerd.

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het onderhoud aan alle onderdelen van het exterieur. Door de jaren heen zijn er al wat aanpassingen geweest. Nu zijn de woningen verder geïsoleerd. Zo is er onder andere dakisolatie aagebracht. Hiervoor zijn de oude dakpannen eerst verwijderd en is er een dikke isolatieplaat aangebracht. Vervolgens zijn de oude dakpannen teruggelegd. Ook is het voeg- en metselwerk is hersteld en is het schilderwerk buitenom aangepakt. Om het energieverbruik van de woningen nog meer te reduceren zijn ook de aangebouwde bergingen en inpandige bijkeukens voorzien van voorzetwanden met een dik isolatiepakket voor betere isolatie. Naast een lagere energierekening zorgt dit ook voor een hoger wooncomfort voor de bewoners. Door de onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden kunnen de woningen weer een tijd vooruit!

Nieuwsberichten

Onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden aan 65 woningen in Drachten afgerond