Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
65 woningen Drachten onderhoud en verduurzaming
Project 65 woningen Drachten onderhoud en verduurzaming
Partners Buro Erfdiel
Sector
wonen
Opdrachtgever Accolade
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Andries Veenstra
wonen

65 woningen Drachten onderhoud en verduurzaming

In opdracht van Accolade heeft Aannemingsmaatschappij Friso onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd aan 65 monumentale woningen in Drachten.

Houtlaan, Drachten

Monumentale woningen

De eerste steen van de woningen aan de Houtlaan en Beter Wonen werd in 1920 gelegd, in een tijd waarin de Spaanse griep heerste. Ironisch genoeg leven we nu, 100 jaar later, in het ‘corona-tijdperk’ en zijn de woningen toe aan een grote onderhoudsbeurt en worden er verschillende onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd.

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het onderhoud aan alle onderdelen van het exterieur. De daken worden geïsoleerd, boeidelen en dakbedekking wordt vervangen en het voeg- en metselwerk wordt hersteld. Daarnaast wordt het schilderwerk buitenom aangepakt. De woningen worden verduurzaamd om het energieverbruik van de woningen te reduceren. De aangebouwde bergingen en inpandige bijkeukens worden voorzien van voorzetwanden voor betere isolatie. Dit zorgt naast een lagere energierekening ook voor een hoger wooncomfort voor de bewoner.

Naar verwachting worden de renovatiewerkzaamheden in december 2020 afgerond.