Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
58 woningen Hart van Wierden Almere woningbouw
Project 58 woningen Hart van Wierden Almere woningbouw
Partners Stefano Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever De Alliantie Ontwikkeling
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Roland van Beijersbergen (projectleider)
wonen

58 woningen Hart van Wierden Almere woningbouw

In Almere Haven, op de plaats waar ‘vroeger’ buurtcentrum Wierdendok, de supermarkt en de Wierwinden stonden realiseerde Friso Almere de bouw van 58 appartementen. Deze woningen zijn verdeeld over twee gebouwen en worden ‘Hart van Wierden’ genoemd. De bouw bereikte rond de bouwvak in 2018 het hoogste punt en werd eind 2018 opgeleverd, de nieuwe bewoners konden nog voor de kerst hun nieuwe woning betrekken.

Kornwiere en Oldewierde, Almere

Woonwensen vervullen in Almere

‘Het ging hier om binnenstedelijk bouwen. De oude gebouwen zijn gesloopt en wij bouwden twee appartementgebouwen terug, zegt Friso-projectleider Roland Beijersbergen. ‘De bouw is volledig volgens planning uitgevoerd. Eind 2018 werd het gehele project opgeleverd aan Alliantie.’

Rekening houden met woonwensen

Opdrachtgever Alliantie en architect Stefanova Architecten uit Hilversum hebben bij het ontwerpen van het plan rekening gehouden met een aantal woonwensen uit de buurt. Zo zijn er woningen voor senioren, woningen die geschikt zijn voor mensen die thuis werken en kleine starterswoningen voor mensen met een zorgvraag gebouwd. Tussen de gebouwen is een tuin gecreëerd en ook rondom de woningen is de openbare ruimte opnieuw ingericht.

Betrokken patijen: