Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
41 + 55 woningen Schiermonnikoog Renovatie
Project 41 + 55 woningen Schiermonnikoog Renovatie
Partners n.v.t.
Sector
wonen
Opdrachtgever WoonFriesland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Egbert van der Veen (Projectleider)
wonen

41 + 55 woningen Schiermonnikoog Renovatie

In opdracht van WoonFriesland was Friso Totaalbouw verantwoordelijk voor de modernisering en verduurzaming van 41 + 55 woningen op Schiermonnikoog. De 41 woningen van de eerste fase zijn opgeleverd in mei 2019. De 55 woningen van fase 2 worden in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Meerdere locaties

Moderniseren en verduurzamen

In opdracht van WoonFriesland is Friso Totaalbouw verantwoordelijk voor de modernisering en verduurzaming van 41 + 55 woningen op Schiermonnikoog. De 41 woningen van de eerste fase zijn opgeleverd in mei 2019. De 55 woningen van fase 2 worden in het voorjaar van 2021 opgeleverd. Voor WoonFriesland ligt de focus voor deze renovatie op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming. In totaal gaat het om 41 + 55 huurhuizen in diverse straten.

Investeren in kwaliteit en duurzaamheid

WoonFriesland vind het belangrijk dat zoveel mogelijk huurders profiteerden van de investeringen op kwaliteit en duurzaamheid. Hierbij houdt WoonFriesland rekening met de wensen van de huurders. Per project is er gekozen voor maatwerk, zodat de komende jaren iedere woning de kwaliteitsverbetering krijgt die nodig is. Zo zijn er op Schiermonnikoog energetische maatregelen getroffen en wordt de basisuitrusting + PO aangepakt. Daarnaast wordt er asbestsanering uitgevoerd. De woningen blijven tijdens de kwaliteitsverbetering bewoond.

De werkzaamheden

In 2018 hebben deze huurwoningen een schilderbeurt gehad en is het glaswerk (HR++) vernieuwd. De basis werkzaamheden bestaan nu uit het moderniseren van de badkamers, toiletten en keukens. Daarnaast worden de meterkasten vervangen. De energetische maatregelen bestaan uit het vervangen van de dakramen, de cv-ketel, beglazing en het aanbrengen van gevel- en vloerisolatie en zonnepanelen. Ook wordt er planmatig onderhoud gepleegd aan het metsel- en voegwerk en het schilderwerk. Bij de houten woningen zijn de bestaande houten buitenwanden vervangen door onderhoudsvrije platen in dezelfde kleur. Deze platen hebben een houtmotief. De betimmering aan de buitenkant van de dakkapellen en de windveren hebben plaats gemaakt voor kunststof. Informeren huurders Van tevoren bezocht Friso samen met WoonFriesland de huurders thuis. Tijdens dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin stond welke werkzaamheden er werden uitgevoerd en op welk moment het werk gebeurde. Ook was er aandacht voor hoe de bewoners zich zo goed mogelijk konden voorbereiden.