Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
41 + 55 woningen Schiermonnikoog renovatie
Project 41 + 55 woningen Schiermonnikoog renovatie
Partners n.v.t.
Sector
wonen
Opdrachtgever WoonFriesland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Egbert van der Veen (Projectleider)
wonen

41 + 55 woningen Schiermonnikoog renovatie

In opdracht van WoonFriesland heeft Aannemingsmaatschappij Friso 41 woningen op Schiermonnikoog gemoderniseerd en verduurzaamd. De 41 woningen van de eerste fase zijn opgeleverd in mei 2019. De 55 woningen van fase 2 worden in het tweede gedeelte van 2021 opgeleverd.

Schiermonnikoog

Moderniseren en verduurzamen

De focus voor deze renovatie ligt voor WoonFriesland op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming. In totaal gaat het om 41 + 55 huurhuizen in diverse straten op Schiermonnikoog.

Investeren in kwaliteit en duurzaamheid

WoonFriesland vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk huurders profiteren van de investeringen op kwaliteit en duurzaamheid. Hierbij houdt WoonFriesland rekening met de wensen van de huurders. Per project is er gekozen voor maatwerk, zodat de komende jaren iedere woning de kwaliteitsverbetering krijgt die nodig is. Zo zijn er op Schiermonnikoog energetische maatregelen getroffen en wordt de basisuitrusting + PO aangepakt. Daarnaast wordt er asbestsanering uitgevoerd. De woningen blijven tijdens de werkzaamheden bewoond.

De werkzaamheden

In 2018 hebben deze huurwoningen een schilderbeurt gehad en is het glaswerk (HR++) vernieuwd. De basis werkzaamheden bestaan nu uit het moderniseren van de badkamers, de toiletten en de keukens. Daarnaast wordt de meterkast in de woningen vervangen. De energetische maatregelen bestaan onder andere uit het vervangen van de dakramen, de cv-ketels en beglazing. Er wordt daarnaast ook gevel- en vloerisolatie aangebracht en er worden zonnepanelen geplaatst. Onderdeel van de werkzaamheden is ook planmatig onderhoud aan het metsel-, voeg- en schilderwerk. Bij de houten woningen worden de bestaande houten buitenwanden vervangen door onderhoudsvrije platen in dezelfde kleur. Deze platen hebben een houtmotief. De betimmering aan de buitenkant van de dakkapellen en de windveren maken plaats voor kunststof.

Informeren huurders

Van tevoren zijn de bewoners geïnformeerd door een huisbezoek door zowel WoonFriesland als Friso Bouwgroep. Tijdens dat bezoek kreeg iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin stond welke werkzaamheden er werden uitgevoerd en op welk moment het werk gebeurde. Ook was er aandacht voor hoe de bewoners zich zo goed mogelijk konden voorbereiden.