Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
40 appartementen Olympiakwartier Almere nieuwbouw
Project 40 appartementen Olympiakwartier Almere nieuwbouw
Partners Dittmar Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever De Alliantie Ontwikkeling
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Roland Beijersbergen
wonen

40 appartementen Olympiakwartier Almere nieuwbouw

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling realiseerde Friso Bouwgroep de bouw van 40 appartementen aan het Stationsplein in het Olympiakwartier in Almere Poort. Het wooncomplex staat pal naast het Station Almere Poort en grenst aan het entreeplein tot de wijk.

Zomerspelenstraat, Almere Poort

Een gebouw met een gezicht

Het gebouw, naar een ontwerp van Dittmar Architecten uit Amsterdam, bestaat uit 40 appartementen verdeeld over vijf woonlagen. Er zijn zestien twee kamerwoningen (52 m2) en 24 drie kamer woningen (tussen 61 m2 en 66 m2) gerealiseerd. Elke woning heeft een buitenruimte. Het gebouw bestaat uit een kop en een lagere gevel verderop aan het plein. Hierdoor heeft het gebouw een duidelijke richting en gezicht naar het station. Op de kopgevel aan de spoorzijde versterkt een kunstwerk de herkenbaarheid van deze plek vanuit de trein. Ook is er op de gevel van olympiavesten een gedicht geschreven.

Buiten en binnen combineren

Belangrijk ontwerpthema was de overgang tussen de openbare ruimte en de woningen. De woningen op de begane grond hebben hun voordeuren aan het plein om de levendigheid van het plein te versterken. Een verhoogde terraszone verbetert daarbij de privacy voor de bewoners. De woningen op de bovenverdiepingen hebben een veranda-galerij die buitenruimte en woningtoegang combineert.

Bijna energieneutraal

Opdrachtgever De Alliantie heeft voor dit project de ambitie om een bijna energieneutraal gebouw te realiseren(BENG). Bovendien wordt het gebouw voorzien van zonnepanelen. Verder is door de vervanging van beton door kalkzandsteen en de toepassing van houtskeletbouw binnenspouwbladen de Co2 belasting relatief laag.


Bouwteampartners:

Het project is als bouwteam aangenomen. De volgende partners zijn betrokken: