Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
25 woningen Terschelling onderhoud
Project 25 woningen Terschelling onderhoud
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever WoonFriesland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Andries Veenstra
wonen

25 woningen Terschelling onderhoud

In opdracht van WoonFriesland heeft Aannemingsmaatschappij Friso woningverbetering gerealiseerd aan 25 woningen aan het Kallandspad op Terschelling.

Kallandspad, Terschelling

Frisse, duurzame huurwoningen met een hoog wooncomfort

De woningverbetering bestond onder andere uit het verduurzamen en het upgraden van de woningen. Aan de buitenkant van de woningen zijn werkzaamheden uitgevoerd die de bewoners helpen om energie te besparen. Er is spouwmuurisolatie toegepast, er zijn nieuwe kunststofkozijnen met isolerend HR++ glas geplaatst, er is mechanische ventilatie aangebracht en daar waar nodig zijn de huurwoningen ook voorzien vane en nieuwe keuken en badkamer. Daarnaast is het metselwerk gecontroleerd (bijvoorbeeld het vervangen van oude voegen en het herstellen van het metselwerk), zijn de dakgoten aan de zowel de voor- als achterzijde van de woning vervangen en zijn de houten boeidelen voorzien van een likje verf. Met al deze werkzaamheden kunnen de woningen weer jaren vooruit!

GlazzPanelen

Een van de bijzonderheden aan dit project was het toepassen van Glazzpanelen in de badkamers en toiletten. GlazzPanelen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en hebben de tegelwanden in deze ruimtes vervangen.

Het eilandgevoel

Wonen op Terschelling geeft een bijzonder eilandgevoel. En dat geldt ook voor bouwen op een eiland. Met heel veel plezier bouwde Friso Bouwgroep eerder al aan de nieuwe Brede School en in datzelfde jaar renoveerden ze ook de welbekende Brandaris in het centrum van West Terschelling. 2019 stond in het teken van de renovatie van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB). Daarnaast is Friso ook actief met het onderhoud van 41 + 55 woningen op Schiermonnikoog. Kortom bouwen op een eiland is Friso wel toevertrouwd.

Met de woningverbetering van dit project heeft Aannemingsmaatschappij Friso de 25 huurwoningen weer fris en verduurzaamd opgeleverd aan de bewoners. Door de kwaliteitsverbetering zorgen de woningen weer voor een fijn en veilig gevoel en bieden de woningen een hoger wooncomfort.

Betrokken partijen