Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
24 woningen Eelân Leeuwarden nieuwbouw
Project 24 woningen Eelân Leeuwarden nieuwbouw
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Woonaccent
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon N.v.t.
wonen

24 woningen Eelân Leeuwarden nieuwbouw

In 2015 heeft Aannemingamaatschappij Friso Bouwgroep 24 nieuwbouw woningen in Leeuwarden gerealiseerd. Deze nieuwe woonbuurt bestaat uit veertien luxe Oeverwoningen en tien royale Rietwoningen.

De Eenhoorn, Leeuwarden

Wonen in Eelân

De nieuwe woonbuurt  is uniek voor Leeuwarden. De wijk is ruim opgezet, en er is veel groen aanwezig. Daarnaast staat de kind vriendelijkheid hoog in het vaandel. Dit betekent autoluwe straten en uiteraard speelgelegenheid in het midden van de buurt. Door de deels gemetselde en deels groene erfafscheidingen krijgen de bewoners voldoende privacy, maar er ontstaat ook een rustig en vooral groen beeld.

De oeverwoningen

De oeverwoningen bestaan uit twee woonblokken van zes en acht woningen. Beide blokken kennen een verrassende indeling; het woonblok van 8 woningen is gelijkvloers en het woonblok van 6 woningen kent een split-level vloer op de begane grond. Bij alle Oeverwoningen is de begane grond vloer verhoogd ten opzicht van de straat. Dit zorgt voor een uniek uitzicht op de langsvarende bootjes.

De rietwoningen

De tien Rietwoningen bestaan uit twee woonblokken. Beide woonblokken kennen hun eigen jaren '30 uitstraling. Het woonblok van zes woningen wordt gekenmerkt door rode gevels en het woonblok van vier woningen wordt gekenmerkt door witte gevels. Samen met de groene wijk en het water zorgt dit voor een prachtig wijkbeeld.

Betrokken partijen: