Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
16 woningen 't Zandt vervangende nieuwbouw
Project 16 woningen 't Zandt vervangende nieuwbouw
Partners BureauNoordeloos architecten BNA
Sector
wonen
Opdrachtgever Nationaal Coördinator Groningen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Syds Wiersma
wonen

16 woningen 't Zandt vervangende nieuwbouw

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen bouwde Bouwborg 16 vervangende woningen aan het Karshof, de Oosterstraat en de Molenweg in ’t Zandt. De voormalige woningen waren aangewezen als onvoldoende aardbevingsbestendig en kwamen daarmee in aanmerking voor de sloopnieuwbouw regeling. Bouwborg verzorgde de volledige begeleiding van voorlopig ontwerp tot turn-key oplevering.

het Karshof, de Oosterstraat en de Molenweg, ’t Zandt

Realiseren van individuele wensen

In samenwerking met Bureau Noordeloos Architecten had Bouwborg de basis voor het casco ontwikkeld. De bewoners kozen vervolgens zelf voor de indeling van de woning. Daarnaast was het mogelijk de woning te verlengen voor bijvoorbeeld een aanbouw, garage of bijkeuken. Bouwborg probeerde daarmee zoveel mogelijk aan de individuele wensen van de bewoners te voldoen. Naast de realisatie van de cascowoningen verzorgde Bouwborg ook het plaatsen van de keukens, badkamers en stoffering in de woningen. De woningen werden vanuit het persoonlijke budget van de bewoners voorzien van tuininrichting en erfafscheidingen. De woningen zijn in mei 2021 turn-key opgeleverd.

Bereikbaar, leefbaar en veilig

Het nieuwbouwproject bevond zich middenin de dorpskern van ’t Zandt. Het werkgebied was relatief klein en lastig bereikbaar. De vijf betrokken bouwbedrijven en de opdrachtgever NCG hadden samen een Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatieplan (BLVC-plan) opgesteld waarbij duidelijke afspraken waren gemaakt over rijroutes (aan en afvoer) wachtlocaties en parkeren voor uitvoerenden. Met deze strikte werkafspraken werd de leefbaarheid voor de omwonenden gewaarborgd en de overlast beperkt. Daarnaast werd de school in de aanrijroute ontzien en was een ieder goed geïnformeerd over de volgorde van werkzaamheden.


Betrokken partijen:

Nieuwsberichten

Veilig Verkeersproject bij nieuwbouwproject Karshof 't Zandt

Lees meer