Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Zestien duurzame woningen in Sexbierum, Minnertsga en Bitgum opgeleverd

14 juni 2021

Zestien duurzame woningen in Sexbierum, Minnertsga en Bitgum opgeleverd

In opdracht van woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland heeft Aannemingsmaatschappij Friso zestien woningen verspreid over de dorpen Sexbierum, Minnertsga en Bitgum gebouwd. Vorige maand werden de woningen in Minnertsga en Bitgum al opgeleverd. Vorige week werden de laatste vier woningen in Sexbierum opgeleverd en werd de sleutel overhandigd aan de opdrachtgever.

Hoofduitvoerder Jeroen Scholtheis overhandigd de sleutel aan Binne Kooistra van Wonen Noordwest Friesland

Levensloopbestendig wonen

Om plaats te maken voor de nieuwbouwwoningen moesten de verouderde huurwoningen in de dorpen eerst worden gesloopt. In totaal zijn er weer zestien nieuwe sociale huurwoningen voor teruggekomen, waarvan vier levensloopbestendig zijn. Levensloopbestendige woningen hebben en slaapkamer en badkamer op de begane grond. In Sexbierum zijn er twee gezinswoningen en twee levensloopbestendige woningen gebouwd. De overige twee levensloopbestendige woningen staan in Bitgum.


Duurzame woningen

De woningen, ontworpen door Zijlstra Architecten, zijn gebouwd met gebruik van het prefab casco-systeem van Houkesloot Toelevering (onderdeel van Friso Bouwgroep). Dit zijn kant en klare betonelementen die in onze fabriek al zijn voorzien van isolatie en houten kozijnen. Zonder spleten, kieren en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd. De woningen zijn verder voorzien van een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. De woningen zijn bovendien gasloos opgeleverd. Hiermee zijn de nieuwe woningen van Wonen Noordwest Friesland klaar voor de toekomst!