Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Woontoren met 82 appartementen Almere Duin bereikt hoogste punt

11 april 2022

Woontoren met 82 appartementen Almere Duin bereikt hoogste punt

Vorige week maandag (4 april) bereikte de bouw van de twaalf verdiepingen hoge woontoren in Almere Duin het hoogste punt. De woontoren wordt in opdracht van De Alliantie Ontwikkeling door Aannemingsmaatschappij Friso gebouwd.


Op maandag 4 april werd er in klein gezelschap stil gestaan bij het hoogste punt


82 woningen voor de sociale huur

De woontoren, naar een ontwerp van De Zwarte Hond Architecten, biedt straks plaats aan 82 sociale huurwoningen voor de portefeuille van De Alliantie, verdeeld over twaalf verdiepingen en een bedrijfsruimte in niveau -1. Het totale project omvat nog de bouw van een basisschool en een gymzaal. Voor deze gebouwen treedt de gemeente op als bouwheer.


Uitzicht op het IJmeer

Het complex wordt gebouwd in Almere Poort in het bijzondere gebied DUIN. DUIN is een gebiedsontwikkeling grenzend aan Almere Poort, de A6 en het IJmeer. Kenmerkend aan DUIN is het afwisselende landschap van bossen, strand, duinen en water. De bewoners van de appartementen in de woontoren hebben straks een schitterend uitzicht over het IJmeer en kunnen met helder weer Amsterdam zien liggen. Naar verwachting wordt de woontoren eind september afgerond.

→ Meer zien? Ga naar de projectdetailpagina: 82 appartementen Almere Duin