Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Warmtebuffer en hulpwarmtecentrale aan A10 Amsterdam opgeleverd

28 juni 2021

Warmtebuffer en hulpwarmtecentrale aan A10 Amsterdam opgeleverd

In opdracht van Vattenfall en in onderaanneming van ENGIE bouwde Aannemingsmaatschappij Friso en Friso Civiel aan de nieuwe warmtebuffer en hulpwarmtecentrale aan de A10 in Amsterdam. Vorige maand werd de centrale aan de opdrachtgever overgedragen.

Belangrijke stap voor optimalisatie stadswarmte Amsterdam

De nieuwe hulpwarmtecentrale zorgt voor de verbinding tussen het westelijk en oostelijk deel van het Amsterdamse stadswarmtenet en biedt zo leveringszekerheid van de warmte in de stad. De bouw van de nieuwe hulpwarmtecentrale met warmtebuffer was een belangrijk onderdeel van het stadswarmteproject ‘South Connection’ van Vattenfall om de Amsterdamse warmtenetten nog verder te optimaliseren en toekomstbestendig maken.

Efficiënt gebruik van warmte

In de nieuwe centrale wordt de warmte zo efficiënt mogelijk gebruikt. De hulpwarmtecentrale kan extra warmte opwekken en garandeert daarmee de warmtelevering op de koudste dagen van het jaar. De warmtebuffer kan 3.600 kubieke meter warm water opslaan. Deze slaat warmte op wanneer de vraag naar warmte laag is en geeft juist warmte af als de vraag naar warmte groot is.

Terugblik hoogste punt

Op 30 november 2020 werd het hoogste punt van de bouw bereikt. Dit gebeurde door het hijsen van de geprefabriceerde instrumentatieruimte bovenop het gebouw. Deze werd eerst op de grond opgebouwd en vervolgens op het gebouw gehesen. Een grote precisieklus op hoogte! Bekijk de video hieronder.


Meer lezen over dit project? Ga naar de projectpagina: Warmtebuffer en hulpwarmtecentrale Vattenfall Amsterdam