Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Vrijdag 17 juni: Speciale Dag van de Bouw voor jongeren

17 juni 2022

Vrijdag 17 juni: Speciale Dag van de Bouw voor jongeren

Vrijdag 17 juni: Speciale Dag van de Bouw voor jongeren

Bij Friso doen we graag iets extra’s voor de jeugd. Toen bekend werd dat Bouwend Nederland naast de welbekende Dag van de Bouw óók een Dag van de Bouw voor jongeren in het leven had geroepen, wilden we hier natuurlijk graag aan meedoen. Samen met De Bouw Iets Voor Jou en Technolab SWF organiseerden we deze dag.

Unieke pop-up bouwplaats

Onze BOUWBASE pop-up bouwplaats wordt sinds de opening op afgelopen 28 april goed bezocht en enthousiast ontvangen. Daarom stelden we speciaal voor deze dag BOUWBASE open voor een iets ouder publiek dan normaal bij BOUWBASE. Jongeren van VMBO onderbouw van het Bogerman College in Sneek mochten op de bouwplaats aan de slag. Onder begeleiding van vier studenten van opleiding Bouwkunde van ROC Friese Poort in Sneek dook de groep leerlingen in de wereld van de bouw. Samen staken ze de handen uit de mouwen en gingen ze aan de slag. Het programma bestond uit allerlei verschillende doe-activiteiten. Zo konden de leerlingen ervaren hoe een bouwproces eruit ziet. Plannen, ontwerpen, calculeren en uiteindelijk uitvoeren, alles kwam aan de orde in de bouwkeet en op de bouwplaats. De leerlingen konden daadwerkelijk meebouwen en maakten onderdeel uit van het BOUWBASE bouwteam. Na afloop kregen we goede reacties te horen. We hopen op deze dag weer een aantal jongeren enthousiast te hebben gemaakt voor de bouw!

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is al jaren een vast begrip bij Friso. We stellen op deze dag een bouwplaats open voor publiek en willen zo graag laten zien waar we mee bezig zijn. Dit jaar zijn we op zaterdag 18 juni met Friso Civiel aanwezig bij het gemaal van Monnickendam.

Lees hier meer over BOUWBASE: https://frisobouwgroep.nl/nieuws/pop-up-bouwplaats-in-sneek-brengt-bouwwereld-en-jongeren-bij-elkaar.htm