Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Volop woonplezier in Waterrijk Workum

Op loopafstand van het stadscentrum van Workum werkte Friso afgelopen jaar aan de realisatie van Waterhof: een waterrijk nieuwbouwproject in de bestaande woonwijk Thomashof. De 16 twee-onder-een-kapwoningen van de eerste fase worden inmiddels bewoond. Net voor de bouwvak is de laatste vrijstaande woning verkocht.

Gebouwd en bewoond

Waterhof Workum telt in totaal zestien twee-onder-een-kapwoningen en twaalf vrije bouwkavels aan het water. In 2018 startte Frisoplan met de verkoop van de eerste woningen. Kort daarna werd de bouw van de eerste fase opgestart. Inmiddels zijn alle twee-onder-een-kapwoningen woningen opgeleverd. De vrijstaande woningen zijn inmiddels ook verkocht en worden op dit moment gebouwd.

Fotografie: Dorens van der Werf

Energiezuinig en aan het water

Waterhof is een van de laatste nieuwbouwprojecten die wonen nabij de Friese IJsselmeerkust mogelijk maakt. Alle kavels en woningen liggen direct aan vaarwater, nabij het IJsselmeer en de Friese meren. Daarnaast zijn de twee-onder-een-kapwoningen energiezuinig. De woningen beschikken over drie woonlagen, een parkeerplek op eigen terrein en een garage. De woningen zijn onder meer voorzien van driedubbel glas, warmteterugwinning ventilatiesysteem en zonnepanelen. Ook was het mogelijk om de energiezuinige woning op de begane grond uit te breiden.

Fotografie: Dorens van der Werf