Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Volg de bouw van Plus Ultra in Groningen via de webcam

03 juni 2021

Volg de bouw van Plus Ultra in Groningen via de webcam

De bouw van een gloednieuw bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra in Groningen is van start. In opdracht van Kadans Sciense Partner ging begin deze maand de eerste paal de grond in. Het ruim 10.000 m2 tellend gebouw vormt straks onderdak voor een divers scala aan kantoren, laboratoria, test-faciliteiten, vergaderruimtes en ontmoetingsplekken. Benieuwd naar de werkzaamheden en deze live volgen? Dat kan! De werkzaamheden zijn op de voet te volgen via LIVE webcambeelden.

Plus Ultra Community

Opdrachtgever Kadans Science Partner wil samen met Campus Groningen bouwen aan een sterke community in de domeinen rondom energie, technologie en duurzaamheid. Plus Ultra biedt straks op maat gemaakte kantoren en laboratoria die bieden voor startups, scale-ups en innovatieve bedrijven en organisaties. Daarnaast kunnen de bedrijven straks gebruik maken van de Shared facilities. Alle faciliteiten in het gebouw worden zo veel mogelijk voor alle gebruikers ter beschikking gesteld. Van de entree met lunchgelegenheden tot informele zitjes, vergaderruimten en pantry’s op alle verdiepingen. Iedere gebruiker huurt naar rato van zijn eigen gehuurde ruimte ten opzichte van het totaal, een aandeel van de algemene ruimten. Uiteraard zijn de eigen gehuurde ruimte goed fysiek af te scheiden van de openbaar toegankelijke ruimten.

Breeam Excellent

De samenwerking tussen organisaties in het gebouw richt zich op energie, chemie, life sciences en big data, aansluitend op de focus van Campus Groningen. Zo zal eerste huurder DNV er een waterstof-innovatiecentrum gaan realiseren. Het nieuwe gebouw wordt gebouwd met het streven naar een BREEAM Excellent certificering. Deze beoordelingsmethode geeft de duurzaamheidprestatie van het gebouw aan. Friso ziet dit, naast de communicatie tussen de betrokken partijen, als belangrijk opgave. Kadans streeft ernaar om in het nieuwe onderkomen samen te werken met universiteiten en organisaties om één sterk kennisdelend ecosysteem van science parken en campussen in heel Europa te creëren. Naar verwachting wordt de nieuwbouw voor de bouwvak van 2022 opgeleverd.

Volg de bouw LIVE

Benieuwd naar de bouwwerkzaamheden? Volg ze hier via de webcambeelden

Meer weten over het ontwerp van Proof of the sum Architecten? Klik hier voor meer informatie. Of ga voor meer informatie over Plus Ultra naar de website van Plus Ultra Groningen - Kadans.