Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Verduurzamingswerkzaamheden 10 woningen Borculo afgerond

24 november 2020

Verduurzamingswerkzaamheden 10 woningen Borculo afgerond

In opdracht van woningcorporatie ProWonen heeft Friso Oost (vestiging Eibergen) tien woningen in Borculo verduurzaamd. Afgelopen week is de laatste woning  in Borculo opgeleverd.

De werkzaamheden

Bij de 10 woningen werd het dak, de spouw en de vloer geïsoleerd. De dakramen van de woningen zijn vervangen en er is een geïsoleerde tussendeur geplaatst in de berging. Het glas in de woning is vervangen door HR++ glas met zelfregelende ventilatieroosters. Deze roosters werken mechanisch waardoor het ventilatievolume gelijk blijft. Dit betekent dat als het buiten hard waait, de luchttoevoer door de ventilatieroosters constant blijft. Er ontstaat hierdoor geen tocht in huis.

Een comfortabel binnenklimaat

Daarnaast zijn de woningen voorzien van mechanische ventilatie. Dit zorgt ervoor dat de lucht in woningen continu ververst wordt. Er is een zogenaamde mechanische ventilatie box (MV-box) met CO2 sensor geplaatst. Deze sensor monitort de kwaliteit van de lucht. Zit er te veel CO2 in de lucht, dan slaat de luchtpomp aan. De lucht wordt dan uit verschillende vertrekken afgezogen. Door de ventilatieroosters stroomt dan weer frisse lucht naar binnen. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Bij de meeste woningen is de verduurzaming gecombineerd met een keuken, badkamer en/of toiletrenovatie. De buitenzijde van de woningen zijn opnieuw geschilderd. Ook is het voegwerk nagekeken en waar nodig hersteld.

Tijdens  de werkzaamheden aan de woningen moesten de vakmannen rekening houden met de aangescherpte coronamaatregelen. Gelukkig zijn alle werkzaamheden goed verlopen en is ProWonen tevreden met het resultaat.

Betrokken partijen: