Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Verduurzaming 66 woningen Enschede opgeleverd

15 december 2021

Verduurzaming 66 woningen Enschede opgeleverd

Eind september startte Friso Oost in opdracht van Woningcorporatie Domijn en Reimarkt Enschede met de verduurzaming van 66 woningen. In week 51 zijn de woningen opgeleverd.

Verduurzaming

Bij de verduurzaming van  de 66 woningen is al het glas inclusief de ZR roosters vervangen. ZR staat voor zelfregelend klepventilatierooster dat elke ruimte van optimale ventilatie voorziet. Daarnaast is elke woning voorzien van een nieuwe geïsoleerde  voor- en achterdeur. Ook zijn de woningen die al een ventilatie box hadden uitgebreid met een Co2 sensor. De woningen die nog geen ventilatiebox hadden, hebben een geheel nieuw systeem gekregen. Hierbij is de ventilatiebox aangesloten op de badkamer, keuken en toilet. Dit geldt ook voor de CO2 sensor in de woonkamer. De CO2 sensor meet de luchtkwaliteit. Wanneer de sensor veel vervuilde lucht meet gaat de ventilatiebox automatisch aan zodat de afzuiging gestimuleerd wordt. Op deze manier wordt er tijdelijk een sterkere luchtstroming in de woning gecreëerd om de lucht in de woning te verversen en er een gezond binnenklimaat ontstaat in de woning.

Verduurzaam je woning

Naast dat het verduurzamen van woningen beter is voor het milieu, bespaar je door verduurzaming ook geld. De nieuwe voordeuren en het vervangen van het glas zorgt ervoor dat de woningen beter geïsoleerd zijn. Uiteindelijk bespaard de bewoner hier veel geld mee door het verminderden van het verbruik van de verwarming. Een verduurzaamde woning geeft niet alleen meer comfort, de waarde van de woningen stijgen ook.

Oplevering

Zoals verwacht is de verduurzaming van de 66 woningen in Enschede vlak voor de kerstdagen afgerond zodat de bewoners thuis de feestdagen kunnen doorbrengen.