Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Verduurzaming 28 woningen Albergen en Harbrinkhoek succesvol afgerond

05 juni 2024

Verduurzaming 28 woningen Albergen en Harbrinkhoek succesvol afgerond

Aannemingsmaatschappij Friso Oost uit Eibergen heeft in opdracht van Woningstichting Tubbergen en Reimarkt onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd aan 28 woningen in Albergen en Harbrinkhoek. De werkzaamheden zijn onlangs succesvol afgerond.

Beter leefklimaat

Er is onderhoud uitgevoerd aan de gevel, het dak en het schilderwerk. Ook zijn er een aantal badkamers, toiletten en keukens gerenoveerd. Al het glas en een aantal ramen zijn vervangen, de gevels en spouwmuren zijn geïsoleerd en er is dakisolatie aangebracht. Daarnaast zijn er nieuwe deuren geplaatst waarvan de bewoner zelf de kleur en het model mochten kiezen. Deze aanpassingen hebben niet alleen de energieprestatie van de woningen aanzienlijk verbeterd, er is ook een beter leefklimaat ontstaan.

Een belangrijke stap richting een groenere toekomst

In de woonkamer is een decentrale WTW aangebracht en in de keuken, het toilet en in de badkamer is een apart afzuigpunt aangebracht. Het hele ventilatiesysteem is aan elkaar gekoppeld en wordt aangestuurd met CO2-sensoren en een handmatig bedienbare schakelaar. Bewoners konden er zelf voor kiezen om een hybride warmtepomp en/of zonnepanelen te laten aansluiten. Dit zijn belangrijke stappen richting een groenere toekomst.


Nieuwe, frisse uitstraling

Om de woningen een vernieuwde, aantrekkelijke uitstraling te geven, zijn de gevels op bepaalde plekken hersteld en zijn de kozijnen opnieuw geschilderd in een lichte kleur. Daarnaast zijn bij de woningen met gevelpanelen de panelen vervangen voor mooie witte keralit panelen. Het geheel van de kleurwijziging op de kozijnen en de panelen in combinatie met de gekozen kleur van de voordeur geeft een woningen een hele nieuwe frisse aanblik.