Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Uitbreiding schoolgebouw Aeres Dronten opgeleverd

15 februari 2022

Uitbreiding schoolgebouw Aeres Dronten opgeleverd

In opdracht van Stichting Aeres Groep in Ede heeft Aannemingsmaatschappij Friso de Aeres Hogeschool in Dronten uitgebreid met een 1100 m2 grote uitbouw. De Aeres Hogeschool is vooral gericht op 'groene' opleidingen en daar hoort een bijzonder schoolgebouw bij. De uitbouw is onder een grote glazen kas gerealiseerd en onlangs opgeleverd.

Uitbreiding noodzakelijk

De grote toestroom van studenten uit binnen- en buitenland maakte de uitbreiding van de hogeschool in Dronten noodzakelijk. De grote glazen kas, die over het nieuwe gebouw geplaatst is, is op zowel de 1e als 2e verdieping doormiddel van twee luchtbruggen in directe verbinding gebracht met de bestaande school. De complete uitbreiding met drie lagen bestaat voor een deel uit een evenementenruimte voor conferenties, grote presentaties en andere prestigieuze evenementen. De overige ruimtes bestaan uit een tiental leslokalen met bijbehorende voorzieningen. Het dak van de begane grond is ingericht als verblijfs-dak met groen en meubilair.

Klimatologische voordelen

De zogenoemde ‘kas’ heeft een directie associatie met de ‘groene opleidingen’. Maar dat is niet het enige. De kas heeft ook grote klimatologische voordelen voor het gebouw. Bovendien is de ruimte in de kas, die door de zon wordt verwarmd, een groot deel van het jaar bruikbaar als verblijfsgebied. Net als in het bestaande pand is er duurzaam gebouwd. Zo wordt het hemelwater opgevangen en hergebruikt voor het doorspoelen van de toiletten. Dit past ook uitstekend bij de Sustainable Development Goals die de hogeschool omarmt. Waaronder verantwoorde consumptie en productie.

Adviserende rol voor Friso

De complete uitbreiding is in bouwteam ontwikkeld, waarbij Friso een adviserende rol had. Gedurende de ontwikkeling is besloten om de bouwwijze aan te passen conform het gewijzigde budget. De uitstraling van het gebouw is daarentegen niet gewijzigd en gelijk gebleven aan het bestaande gebouw. Tijdens de uitvoering is de school in bedrijf gebleven. In maart 2021 werd het project opgestart en in week 50 werd opgeleverd.

Ervaring Friso

Friso is een graag geziene gast bij de ‘Groene kennisinstelling’. In 2011-2012 heeft Friso de nieuwbouw van de bestaande hogeschool in Dronten gerealiseerd. Dit was ook een bijzonder energetisch en architectonisch gebouw. Daarnaast heeft Friso in 2017 –2018 daar ook de overkapping over het terras op de eerste verdieping gerealiseerd.

Betrokkenen:

Opdrachtgever: Stichting Aeres Groep
Bouwmanagement: Hevo 's Hertogenbosch
Architect: BDG Architecten
Constructeur: Jansen Wesselink te Drachten
Brandveiligheid: DGMR Drachten