Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Uitbreiding en nieuwe look bedrijfshal Sanovo Technology

13 april 2023

Uitbreiding en nieuwe look bedrijfshal Sanovo Technology

Uitbreiding en nieuwe look bedrijfshal Sanovo Technology

Uit het vakblad Industriebouw (april 2023) → Download hier de online versie.

Tekst: Jan Smit
Foto's: Aannemingsmaatschappij Friso Oost

In Aalten bouwt Aannemingsmaatschappij Friso Oost uit Eibergen, onderdeel van Friso Bouwgroep, mee aan de metamorfose van de bedrijfshal van Sanovo Technology. De hal wordt stevig uitgebreid en gemoderniseerd. Ook de buitenkant ondergaat een facelift. Daardoor krijgt het geheel een frisse, chique uitstraling.

Door een constante groei had Sanovo Technology, ‘s werelds grootste leverancier van apparatuur voor de eierindustrie, in Aalten behoefte aan meer ruimte. Ook was het pand enigszins gedateerd en konden de verschillende ruimtes beter worden ingericht en benut. Voor Sanovo reden om ERS Architecten te vragen een mooi ontwerp te maken. Aan hoofdaannemer Friso Oost en onder meer de installateurs Heva en Perebolte de eer om dit ontwerp te realiseren. Een opdracht waarmee de bouwer begin 2021 is begonnen en die in fases wordt uitgevoerd. Dat laatste is een must, vertelt Herbert Reerink, projectleider namens Friso Oost. “Het reguliere werk mag niet onder de bouw en verbouwing lijden. Om elkaar niet in de weg te lopen en bijvoorbeeld interne verhuizingen mogelijk te maken, is deze aanpak noodzakelijk.”

Fase een, twee en drie

In de eerste en tweede fase is de bestaande bedrijfshal aan beide kanten uitgebreid. Hierdoor is extra ruimte gecreëerd voor de productie van machines, apparatuur en producten. Ook is de hal voorzien van nieuwe laad- en losdocks en is de inrichting veranderd. De derde fase behelsde onder meer de verbouwing van de bestaande hal, de bouw van een nieuw kantoorpand en een loopbrug tussen de bestaande hal en de nieuwbouw. In de bestaande hal zijn verdiepingsvloeren aangebracht waar naast nieuwe kantoorruimtes ook een kantine, een instructieruimte en een showroom zijn gerealiseerd. Het aanbrengen van de verdiepingsvloeren was wel een uitdaging, vertelt werkvoorbereider Haico Averdijk. “Die vloeren bestaan uit kanaalplaten. Ze zijn 260 mm dik en tien meter lang. Bij nieuwbouw gebruik je daarvoor een hijskraan, hier moesten de platen met twee kleinere kranen door de bestaande deuren worden getransporteerd en gelegd.”

Nieuwe look

Ook de gevels hebben een nieuwe look gekregen. Die zijn niet alleen geïsoleerd, ze zijn opgebouwd uit onder meer aluminium puien, cassettepanelen en schoonmetselwerk. Hierdoor heeft het geheel een frisse, chique uitstraling gekregen. De opdracht is nog niet helemaal afgerond. Momenteel wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de fases 4a en 4b. Deze laatste fases betreffen onder meer de sloop van de oude kantoren in de bestaande hal. De ruimte die daardoor vrijkomt wordt voor een deel bij de productiehal getrokken. Ook worden de toiletten en de kleedruimtes inclusief douches geheel vernieuwd.

"Omdat we werken in een bouwteam heb je korte lijntjes. Zo kun je snel keuzes maken en het plan voortdurend optimaliseren waardoor je kosten in de hand houdt"

Korte lijntjes

“Een mooie, diverse opdracht,” aldus projectleider Reerink. “Een project dat wat langer duurt omdat het bedrijfsproces van Sanovo gewoon door moet lopen. Maar dit verloopt uitstekend, ook omdat we werken in een bouwteam. Dit zorgt voor korte lijntjes. Zo kun je snel keuzes maken, het plan voortdurend optimaliseren en houd je de kosten in de hand.”


Betrokken partijen:

Opdrachtgever: Sanovo Technology BV, Aalten
Architect: ERS architekten, Terborg
Hoofdaannemer: Aannemingsmaatschappij Friso Oost BV, Eibergen
E-installateur: Perebolte Elektrotechniek BV, Aalten
W-installateur: Heva Klimaat & Installatie, Varsseveld
Afbouw: Frank Interieursbouw BV, Groenlo
Bouwprogramma: Bouwen & uitbreiden bedrijfshal Sanovo Technology met kantoren en bedrijfshallen
Bouwperiode: Mei 2021 – oktober 2023
Totale bruto vloeroppervlakte: 13.750 m2