Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Tip! In de voorjaarsvakantie naar het Huis van Eysinga?

14 februari 2022

Tip! In de voorjaarsvakantie naar het Huis van Eysinga?

Nog niets op de planning voor in de voorjaarsvakantie? Neem eens een kijkje in het Huis van Eysinga in Leeuwarden! Dit museumhuis is boeiend voor jong en oud. In 2016 en 2017 mochten Aannemingsmaatschappij Friso en Jurriëns Noord dit rijksmonument in ere herstellen. We kijken met trots terug naar de restauratie en herbestemming en nodigen jou graag uit om een kijkje te nemen in dit prachtige rijksmonument.

Besteed je voorjaarsvakantie leuk én leerzaam

Museumhuis Huis Van Eysinga nodigt je uit om tijdens de voorjaarsvakantie van zaterdag 19 februari tot en met zondag 27 februari een bezoekje te komen brengen bij de Friese adel. In de woonkamer van de familie Van Eysinga leer je dichten zoals Schelte van Eysinga dat als kind vroeger ook deed. Dichten gebeurde vroeger veel meer dan nu, je liet hiermee zien dat je een goede opvoeding kreeg, zoals dat hoort bij een adellijke familie.

Houd je meer van kleuren? Dan kan dat ook! Kom kleuren in het speciale kleurboek van Schelte en Catherina. Of kom de pruik van vader Frans passen, teken en knip een silhouet van jezelf of speel een spelletje in de Muziekzaal. Frans was toen een van de meest invloedrijke mannen van Friesland. Jij mag hun huis zelf komen ontdekken!

Terwijl jij dicht of kleurt kunnen je papa, mama, opa en/of oma het Huis Van Eysinga bekijken. Zij genieten dan van de adellijke grandeur van vroeger: prachtig origineel stucwerk, houtsnijwerk, met ornamenten versierde plafonds, met landschappen beschilderde behangsels, marmeren vloeren, en mooie portretten van de familie.

Van oud herenhuis naar museum met allure

In 2016 mocht Aannemingsmaatschappij Friso de eerste restauratiewerkzaamheden aan het Eysingahuis in Leeuwarden uitvoeren. Daarna, in 2017, zette Jurriëns Noord deze werkzaamheden voort. Het Eysingahuis kent een rijke historie. Door het herstellen van het binnenplein en de schilder-, timmer- en behangwerkzaamheden kreeg het eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser weer geheel zijn eigen allure terug.

Nu het Eysingahuis weer in ere hersteld is worden de stijlkamers, de gehele beletage, het trappenhuis en het souterrain op de begane grond opengesteld voor publiek als semi-openbare museale ruimtes. Op de verdiepingen zijn 5 huurappartementen gerealiseerd. Daarnaast is er een kantoorruimte met diverse ruimtes voor lezingen en vergaderingen.


Openingstijden in de voorjaarsvakantie

Huis Van Eysinga van Hendrick de Keyser is geopend op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 11-16 uur. Houders van een Vriendenloterij VIP-kaart mogen bovendien 3 gratis introducés meenemen. Voor het reserveren van tickets, adres en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl/nl/huis-van-eysinga