Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Terugkerende huurders nemen kijkje in duurzame nieuwbouw Bedum

11 december 2023

Terugkerende huurders nemen kijkje in duurzame nieuwbouw Bedum

Op woensdag 6 december konden achttien terugkerende huurders uit de Zeeheldenbuurt in Bedum voor het eerst een kijkje nemen in de nieuwbouw. Aannemingsmaatschappij Friso realiseert hier 42 CLT-woningen voor woningstichting Wierden en Borgen. Er komen duurzame woningen in vijf verschillende woningtypes.

Variatie in woningtypen door participatie bewoners

In de Zeeheldenbuurt zijn 42 woningen gesloopt en er worden ook weer 42 woningen teruggebouwd. Vanaf 2020 heeft Wierden en Borgen een intensief participatietraject doorlopen met de bewoners. Met als resultaat dat er een divers woningaanbod in de wijk wordt teruggebouwd met maar liefst vijf verschillende woningtypen. Dat aanbod sluit beter aan op de wensen van de bewoners en de verschillende doelgroepen.

Duurzame houtbouw met CLT

In 2022 zijn de achttien huishoudens die graag willen terugkeren in de nieuwbouw verhuist naar wisselwoningen. Na de sloop zijn we in juli 2023 gestart met de bouw van de nieuwe woningen. De woningen worden gebouwd met duurzaam hout: Cross Laminated Timber (CLT). Dit zijn kruislings verlijmde, massief houten wand- en vloerelementen. Dat is een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton.


Eerste indruk van de woningen

Op woensdag 6 december was het eerste kijkmoment voor de terugkerende bewoners. Ook geïnteresseerde omwonenden mochten een kijkje nemen. Het was een geslaagde middag waarin geïnteresseerden een mooie indruk kregen van hoe de woningen er straks uit gaan zien.

De oplevering van de eerste woningen is naar verwachting in mei 2024. De overige woningen worden daarna gefaseerd opgeleverd. In achttien woningen komen terugkerende huurders, de overige 24 woningen worden verhuurd aan andere woningzoekenden.