Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Steun jij Zalen Schaaf Leeuwarden al?

08 april 2021

Steun jij Zalen Schaaf Leeuwarden al?

Teken de petitie “Zalen Schaaf Blijft! In Beweging”

Zalen Schaaf Blijft! In Beweging is het plan om Zalen Schaaf als authentiek theater te behouden. Dit zodat deze prachtige plek klaargestoomd wordt om óók de komende 224 jaar mensen van fantastische momenten te kunnen voorzien. Huidige exploitant Bobby Veenstra en regisseur Steven de Jong hebben het plan om het huidige theater nieuw leven in te blazen door een waar belevingstheater te realiseren in combinatie met herontwikkeling van de omliggende panden. Friso Bouwgroep is samen met Jurriëns Noord als partner bij dit plan betrokken.

Het plan is één van de drie plannen dat is ingediend naar aanleiding van een prijsvraag van de Gemeente Leeuwarden. De petitie is inmiddels van start, met als doel Zalen Schaaf te behouden als cultuur historisch belevingstheater in de hoofdstad van onze provincie. Heb jij de petitie al getekend?

De prijsvraag

Om de toekomstige ontwikkeling van Zalen Schaaf (een monumentaal theater in de binnenstad van Leeuwarden) mogelijk te maken heeft de gemeente Leeuwarden het pand in 2010 gekocht. Een definitieve invulling van het pand was er nog niet, de afgelopen jaren was Zalen Schaaf in gebruik bij een tijdelijke exploitant. In het najaar van 2020 werd een prijsvraag uitgeschreven om naar ideeën te zoeken voor de definitieve invulling van Zalen Schaaf. Op dinsdag 2 maart zijn de inschrijvingen op de prijsvraag gepresenteerd. Het plan “Zalen Schaaf Blijft! In Beweging” is één van de drie plannen dat is ingediend. Friso Bouwgroep en Jurriëns Noord zijn samen met J.O.N.G Architecten als partner betrokken bij dit plan en staan achter de herontwikkeling en verbouw van het theater. Aan het eind van deze maand maakt de gemeenteraad de definitieve keuze.

Bekijk hier onze plannen:


Zalen Schaaf Blijft! In Beweging

Bobby Veenstra en Steven de Jong zijn de initiatiefnemers van het plan “Zalen Schaaf Blijft! In Beweging”. Zij willen Zalen Schaaf behouden als laagdrempelig cultuur historisch (belevings)theater waar langlopende (eigen) musical- en theaterproducties kunnen plaatsvinden. Daarnaast is er in de plannen ruimte voor onder andere een muziekschool, talentontwikkeling en opname-geluid-filmstudio’s. Voor dit plan hebben de initiatiefnemers een website en petitiepagina gelanceerd. Met het ophalen van zoveel mogelijk petities wordt de gemeenteraad Leeuwarden gevraagd om op 28 april te kiezen voor het plan “Zalen Schaaf Blijft! In Beweging”.


Opwaardering voor de buurt

Een onderdeel van het plan is om de panden aan de Breedstraat en Sacramentstraat op te knappen tot een aantrekkelijke woon- of verblijfsgelegenheid. Met dit plan wordt de buurt opgewaardeerd: iets waar het gehele Speelmanskwartier van mee kan profiteren. J.O.N.G. Architecten heeft hier de ontwerpen voor gemaakt.


Toekomstbestendig plan

Friso Bouwgroep, met als onderdeel Jurriëns Noord als onze restauratiespecialist, staan achter het plan. "We hebben als projectpartner het vertrouwen in deze invulling omdat het plan toekomstbestendig is voor de komende 224 jaar én omdat de unieke monumentale schouwburg met dit plan behouden blijft" aldus Henk Dedden, directeur van Friso Bouwgroep.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Teken de petitie!

Wil jij ook dat Zalen Schaaf blijft bestaan en dat hiermee het unieke monumentale theater in de binnenstad van Leeuwarden behouden blijft? Teken dan hier de petitie via SchaafBlijft.petities.nl. De gemeenteraad van Leeuwarden maakt op 28 april haar keuze bekend.