Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Startsein nieuwbouw Toekomstig Almenum Harlingen

12 januari 2024

Startsein nieuwbouw Toekomstig Almenum Harlingen

De eerste palen voor de fundering zijn er deze week in gegaan bij Toekomstig Almenum in Harlingen. Wooncentrum Almenum wordt de komende jaren in drie fasen vervangen door nieuwbouw. Door een bezwaar tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning heeft de Bouwvereniging een jaar vertraging opgelopen met de sloop en nieuwbouw van Toekomstig Almenum. Eind 2024 verwacht de Bouwvereniging de eerste fase van 26 nieuwbouwappartementen op te leveren. De planning is dat het totale project van Toekomstig Almenum in 2027 wordt opgeleverd.


Eerste paal Toekomstig Almenum
In de recreatiezaal van wooncentrum Almenum kijken bewoners, omwonenden en betrokkenen, op het grote scherm mee. Na het startsein van bewoonster mevrouw de Vries-Houtsma, boort Kuipers Funderingstechniek BV uit Lemmer buiten de symbolische eerste paal erin. Na het feestelijk moment is er een gezellig samenzijn met hapje, drankje en muziek van de Harlinger Huusvrouwen.

Nieuwbouwappartementen
De huidige bewoners kijken uit naar hun nieuwe appartement. In 2021 mochten zij hun voorkeur aangeven. In februari kiezen de toekomstige bewoners van fase 1 hun keuken en tegels uit. Petra van der Wier, directeur-bestuurder de Bouwvereniging, ‘We kijken vooruit en zijn blij voor onze bewoners dat we nu eindelijk los kunnen met de nieuwbouw. De bewoners wachten al lange tijd.’ De nieuwbouw bestaat uit drie fasen. Op deze manier kunnen de huidige bewoners in Almenum blijven wonen en vlakbij ‘ontzorgd’ verhuizen naar hun nieuwe stek.

Sociale en vrije sector huur
In Toekomstig Almenum komen 130 sociale huurappartementen van De Bouwvereniging en 25 appartementen voor de vrije huursector van Stichting wooncentrum Harlinga.

Wethouder Erik de Groot, ‘De nieuwbouw is een positieve ontwikkeling voor de volkshuisvesting, de doorstroming en de senioren in Harlingen, het is goed om daar feestelijk bij stil te staan.’

In opdracht van de Bouwvereniging is de sloop en nieuwbouw in handen van Friso Bouwgroep en infrawerkzaamheden bij WMR uit Rinsumageest. Henk Dedden, algemeen directeur Friso Bouwgroep: ‘We zijn er trots op dat we als bouwgroep een mooie bijdrage kunnen leveren aan utiliteitsbouw in Harlingen. Voor de Maritieme Academy Harlingen bouwen we de nieuwe huisvesting voor leerlingen. Daar komt nu nieuwbouw voor 130 sociale huurwoningen bij voor Almenum. De nieuwe appartementen die we realiseren zijn helemaal klaar voor de toekomst en bieden jarenlang woonplezier.’


Foto's: Douwe Jorna