Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Start werkzaamheden boerderij Eenum restauratie en versterking

08 maart 2022

Start werkzaamheden boerderij Eenum restauratie en versterking

Jurriëns Noord is gestart met de restauratie en versterkingswerkzaamheden in het Groningse Eenum. In het dorp staat tussen de ruime landerijen een prachtige driekapsboerderij “Elema” daterend rond 1870. De boerderij bevat meerdere karakteristieke kenmerken, zoals prachtig schilder- en stucwerk in de grote gang. Een flinke klus voor Jurriëns Noord om de woning te restaureren en te versterken en de schuur te vervangen door een nieuwe schuur.

Grote restauratie voorhuis

Het voorhuis van de woning wordt versterkt, gerestaureerd en verduurzaamd. Het dakvlak zal versterkt worden, de vloeren zullen voorzien worden van constructieve voorzieningen zoals het aanbrengen van koolstofvezelstaven. Ook de badkamer, wanden en plafonds zullen worden meegenomen. Er vindt geriefverbetering plaats voor meer wooncomfort en de indeling in de woning wordt gemoderniseerd. De boerderij zal verbeterd worden op het gebied van isolatie en er zal gekeken worden naar meerdere opties voor verduurzaming, zoals zonnepanelen en een eventuele warmtepomp.

Aansluiting op de karakteristieke stijl

De huidige schuur wordt vervangen en bouwen we aan het bestaande voorhuis. Hierbij zal aansluiting gezocht worden bij het oorspronkelijke model van de schuur en voorhuis van de boerderij. Wanneer de nieuwe schuur in karakteristieke stijl wordt aangesloten op het huidige voorhuis, zal het geheel er weer perfect uit zien. Passend in de landelijke omgeving, waar het voor de bewoners heerlijk vertoeven en werken zal zijn.

Klik hier voor het project: Boerderij Eenum restauratie en versterking | Friso Bouwgroep

Betrokken partijen:

Opdrachtgever: Fam. Bouwsema (Mts Bouwsema BV)

Architect: Sax Architecten

Constructeur: A&I Kwant Civiel