Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Start bouw 22 woningen Westerwal Groningen

AannemingsmaatschappijFriso voert de bouwwerkzaamheden van het nieuwbouwplan Westerwal in Groningen uit. Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers hebben dit plan ontwikkeld. Het nieuwbouwplan Westerwal bestaat uit 22 koopwoningen met  tuin en 171 huurappartementen in de vrije sector.

De woningen

De  22 koopwoningen zijn eind vorig jaar allemaal verkocht. Architectenbureau AAS uit Groningen heeft twee woningtypen ontworpen welke in drie bouwblokken, in een vierkant, rond een gezamenlijke parkeerplaats (hof)  gesitueerd zijn. De 12 kadewoningen aan het Hoendiep hebben vier bouwlagen; koken en eten op de begane grond, wonen op de eerste verdieping, met vide naar benedenen slapen op de tweede  en derde verdieping. Bijzonder aan deze woningen is de veranda aan de voorzijde met zicht op het Hoendiep.

Haaks op de 12 kadewoningen komen twee rijen van vijf hofwoningen aan weerzijden. Deze hofwoningen hebben elk drie bouwlagen met een dakterras op de eerste verdieping. Daarnaast krijgen deze woningen een bijzondere gevelsteen en entree met gemetselde stoep en muurtjes.

Duurzaam

De 22 woningen worden voorzien van vloerverwarming met individuele warmtepomp, warmte terugwinning in het balans ventilatiesysteem (WTW) en warmte terugwinning in het waterafvoersysteem (douche-WTW) alsmede zonnepanelen op het platte dak.

Gezien de locatie, worden ten aanzien van aardbevingsbestendig bouwen, omgevingsgeluiden bodemvervuiling de nodige voorzieningen en maatregelen getroffen.

De 171 appartementen zijn begin maart 2020 al gestart. Op dit moment is Friso bezig met de opbouw van het casco. Dit brengt veel ‘breedte transporten’ met zich mee, waardoor het parkeerverbod verlengt gaat worden tot de tweede helft van april 2021. Dit is voor de bewoners niet gemakkelijk, maar wel noodzakelijk. Daarom probeert Friso de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit wordt ook wel ‘’minder hinder’’ genoemd. Friso stuurt daarom regelmatig een nieuwsbrief naar de buurtbewoners om ze op de hoogte te houden van de werkzaamheden.

De heiwerkzaamheden van de 22 woningen zijn inmiddels gereed. Op dit moment is Friso bezig met het aanleggen van de fundering voor de begane grond vloer en de opbouw van de wanden. De verwachting is dat de woningen in december 2021 worden opgeleverd.

Kadewoning

Hofwoningen