Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Sleutels 17 huurwoningen De Meeuwen Groningen overhandigd

15 december 2021

Sleutels 17 huurwoningen De Meeuwen Groningen overhandigd

In samenwerking met VanWonen en in opdracht van Arcarius Invest heeft Aannemingsmaatschappij Friso 17 huurwoningen gebouwd. De 17 huurwoningen zijn onderdeel van het project 85 woningen ‘De Meeuwen’ in Groningen. Dit project bestaat uit 17 huurwoningen en 68 koopwoningen. De 17 huurwoningen zijn op woensdag 8 december opgeleverd, alle huurwoningen zijn momenteel verhuurd.

Begin april dit jaar zijn de eerste boor- en heiwerkzaamheden bij ‘De Meeuwen' van start gegaan. Medio mei stond in het teken van het officiële startmoment. Samen met Wethouder Roeland van der Schaaf werd het glas geheven en geproost met betrokkenen van Van Wonen en Friso Bouwgroep. Afgelopen woensdag (8 december) overhandigde collega en assistent uitvoerder Sven de Wit  de sleutels van de 17 huurwoningen aan Frida Hoekman van Van Wonen die vervolgens de sleutels weer overhandigde aan Wim van Olst  van Arcarius Invest B.V.

Baksteen gevels en rijke details
De nieuwe woonwijk ‘De Meeuwen’ is een kleine wijk in de stad Groningen. Naar een ontwerp van De Zwarte Hond Architecten worden er in totaal 85 woningen gebouwd, waarvan 17 huurwoningen en 68 koopwoningen. Alle woningen worden voorzien van bakstenen gevels, rijk aan details. De architectuur past perfect bij de bestaande bebouwing en de groene omgeving van de wijk.

Veel aandacht voor groen

In de wijk en aan de woningen is veel aandacht besteed aan groen. Er zijn veel bomen behouwen gebleven en er is zowel water als groen toegevoegd aan de buurt. Er is een wadi midden in de buurt, dit geeft zowel regenwater en de natuur de ruimte. Het is ook een ideale speelplek voor kinderen. De woningen zijn zeer energiezuinig. Zo bevatten de woningen een bodemwarmtepomp die zorgt voor vloerverwarming, vloerverkoeling en warm water. De elektriciteit wordt deels opgewekt door eigen zonnepanelen. Ook zijn alle woningen gasloos en uitstekend geïsoleerd.