Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Schreiersbrug Dokkum opgeleverd

21 juni 2022

Schreiersbrug Dokkum opgeleverd

In opdracht van Provincie Friesland heeft Friso Civiel renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de Schreiersbrug in Dokkum. In november startte Friso Civiel met de renovatie. De testwerkzaamheden van de brug zijn uitgevoerd in februari en maart. Vorige maand is de brug opgeleverd en weer in gebruik.

Noodzakelijke renovatie

Na de aanleg van de centrale as in 2016 werd de rondweg opgewaardeerd tot autoweg en kwam de Schreiersbrug in beheer en onderhoud bij de provincie terecht. De renovatie van de Schreiersbrug was noodzakelijk omdat de rondweg van 80 km/h naar 100km/h is opgewaardeerd. De aandrijving van de brug had vanwege onvoldoende veiligheid intensief onderhoud nodig. De aandrijvingen waren verouderd en daarom aan vervanging toe. Naast dat Friso Civiel de aandrijving van de brug heeft vervangen is hij ook geschikt gemaakt voor besturing op afstand.

Klaar voor het vaarseizoen

De werkzaamheden waren zo gepland dat de brug buiten het vaarseizoen zou worden gerenoveerd. Friso Civiel had een afspraak met de opdrachtgever dat er rekening werd gehouden met de datum waarin de montage van de bovenbouw uiterlijk gereed is in verband met de passage van de chartervaart. Daarnaast is er alles aan gedaan om de hoofdrijbaan maximaal tien dagen af te sluiten zodat het wegverkeer minimaal is gestremd door de renovatie.