Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Sanne Kuipers wint bouwradio bij prijsvraag Techniek Tastbaar

14 juni 2022

Sanne Kuipers wint bouwradio bij prijsvraag Techniek Tastbaar

Sanne Kuipers wint bouwradio bij prijsvraag Techniek Tastbaar

Donderdag 19 mei was Friso Bouwgroep samen met Technopark en Bouwmensen aanwezig bij Techniek Tastbaar bij ROC Friese Poort in Sneek. Dit evenement trok maar liefst ruim 700 leerlingen die een kijkje wilden nemen om te ontdekken of de techniek iets voor hen is. Friso Bouwgroep, Technopark en Bouwmensen hadden speciaal voor dit evenement samen een prijsvraag opgezet. Maandagmiddag 13 juni kwam de gelukkige haar prijs ophalen bij Friso Bouwgroep.

Een dame met talent

De prijsvraag bestond uit drie onderdelen waar gemeten werd hoe snel je een kozijn in elkaar kon zetten, je moest raden naar het gewicht van een boorcilinder en het aantal deuvels moest inschatten. Een lastige opgave: hier was handigheid en inzicht voor nodig. Na het beoordelen van stapels met antwoordformulieren van alle deelnemers is er een winnaar uitgekomen. Sanne Kuipers (ze wordt deze week 11 jaar) van de St. Gregoriusschool in Blauwhuis kwam met haar antwoorden het dichtst bij de juiste antwoorden. Sanne kwam samen met haar moeder naar Techniek Tastbaar nadat ze op haar school een flyer had gezien. ‘Daar wil ik graag naartoe!’, had ze thuis gezegd. ‘Ook via de app Social Schools kwam Techniek Tastbaar voorbij’, vertelt Sanne haar moeder. Op school heeft Sanne het vak techniek: ‘We mogen heel veel met hout doen, dat vind ik leuk om mee te werken.’ Op de vraag of Sanne later iets in de techniek of bouw wil doen, reageert ze dat ze graag juf wil worden. Wij denken misschien wel techniekjuf!

Een echte bouwradio

Sanne kreeg de gewonnen bouwradio overhandigd door Marcel van der Zee (Friso Bouwgroep), Jorine Rupert (Bouwmensen) en Trynke de Vries (Technopark). Ontzettend goed gedaan, Sanne! Wij vinden het erg knap dat je antwoorden zo dicht bij de precieze antwoorden kwamen. Dit vergt toch flink wat inzicht en inschattingsvermogen. En mocht je ooit besluiten om toch de bouw of techniek in te willen gaan: de deur staat voor je open. We zien graag (meer) vrouwen in de bouw!

De jeugd is de toekomst

Techniek staat nooit stil en is altijd in ontwikkeling. Techniek is belangrijker dan ooit en in vele sectoren essentieel. Daardoor zijn veel (jonge) enthousiaste vakmensen nodig. We willen graag laten zien en ervaren wat er met de techniek in de huidige maatschappij mogelijk is. Om deze redenen wordt het evenement Techniek Tastbaar (bijna door het hele land) georganiseerd. Dit beleef- en doe-event voor jongeren van 10 tot 16 jaar is bedoeld om hen met zoveel mogelijk facetten van technische beroepen in aanraking te laten komen. Ook ouders en verzorgers zijn hier uiteraard welkom. Ook als je los van dit evenement meer wilt weten over de bouwbranche of vragen hebt, wij helpen je graag verder! Je kunt je vragen stellen bij Marcel van der Zee (Technisch Coördinator) en hem bereiken via m.vanderzee@frisobouwgroep.nl.

Klik hier voor het artikel van Techniek Tastbaar van 19 mei.