Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Renovatie Schreiersbrug Dokkum

18 januari 2022

Renovatie Schreiersbrug Dokkum

In opdracht van Provincie Friesland realiseert Friso Civiel de renovatie van de Schreiersbrug in Dokkum. In november is de renovatie gestart. De testwerkzaamheden van de brug worden uitgevoerd in februari en maart. 1 mei dient de brug opgeleverd te worden.

Renovatie aan de brug noodzakelijk

Na de aanleg van de centrale as in 2016 werd de rondweg opgewaardeerd tot autoweg en kwam de Schreiersbrug in beheer en onderhoud bij de provincie terecht. De renovatie van de Schreiersbrug is noodzakelijk omdat de rondweg van 80 km/h naar 100km/h is opgewaardeerd. De aandrijving van de brug vergt intensief onderhoud en is in de huidige situatie onvoldoende veilig en kan niet zonder verkeersvoorzieningen uitgevoerd worden. De aandrijvingen zijn verouderd en aan vervanging toe. Naast dat Friso Civiel de aandrijving van de brug gaat vervangen zal de brug ook geschikt gemaakt worden voor besturing op afstand.

(Foto: Provincie Fryslân)

Buiten het vaarseizoen

De start van de renovatie is in november gepland zodat dit buiten het vaarseizoen valt. Eventuele voorbereidende werkzaamheden konden eerder al plaats vinden als dit het scheepvaartverkeer en het wegverkeer niet zou belemmeren.

Duidelijke afspraken

Friso Civiel heeft een afspraak met de opdrachtgever dat er rekening wordt gehouden met datum waarin de montage van de bovenbouw uiterlijk gereed moet zijn in verband met de passage van de chartervaart. Daarnaast wordt er alles aan gedaan om de hoofdrijbaan maximaal tien dagen af te sluiten zodat het wegverkeer minimaal wordt gestremd door de renovatie.