Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Renovatie en verduurzamingswerkzaamheden 9 appartementen Eibergen afgerond

15 februari 2023

Renovatie en verduurzamingswerkzaamheden 9 appartementen Eibergen afgerond

In opdracht van Woningcorporatie ProWonen heeft Friso Oost 9 appartementen in de Ter Braakstraat in Eibergen gerenoveerd en verduurzaamd. De werkzaamheden zijn vorige week afgerond.


Van school tot appartementsgebouw

De appartementen bevinden zich in een markant pand dat vroeger een school was. Deze is later omgebouwd tot gebouw met 9 appartementen. Zowel het pand als de appartementen waren toe aan een onderhoudsbeurt. Een mooi moment om ook een verduurzamingsslag te maken.

Hergebruiken van oude materialen

Zowel het gebouw zelf als de appartementen zijn flink onder handen genomen. Hierbij is gedacht aan het hergebruiken van materialen. Zo is de fietsenstalling gedemonteerd en zijn de planken hergebruikt voor de afwerking van de gevels van de bergingen. Daarnaast is ook het binnen- en buitenschilderwerk aangepakt en zijn er brandwerende voorzieningen toegepast. De centrale hal, de bergingen en het buitenterrein zijn vernieuwd.

Een hoger wooncomfort voor de bewoners

De appartementen zijn ook flink verduurzaamd. Al het glas is vervangen voor HR++ glas, er zijn nieuwe en deuren geplaatst, geïsoleerde panelen gemonteerd en bodemisolatie toegepast. De algemene zolder is voorzien van dakisolatie. Ook zijn de keukens en badkamers vernieuwd. Al deze maatregelen zorgen voor een hoger wooncomfort voor de bewoners én natuurlijk een lager gasverbruik.