Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Renovatie distributie pompstation Oostwold

23 november 2021

Renovatie distributie pompstation Oostwold

In opdracht van Waterbedrijf Groningen realiseert Friso Civiel diverse renovatiewerkzaamheden in het pand van het Waterbedrijf Groningen.

DPS van de toekomst

Al decennia lang levert het pompstation uit Oostwold een half miljoen kuub drinkwater aan klanten in het noordoosten van de provincie Groningen. Het drinkwater is afkomstig van productielocaties de Groeve in Onnen. Kelders worden in ’s nachts gevuld en overdag wordt dit water naar noordoost-Groningen gedistribueerd. Om ervoor te zorgen dat deze drinkwaterlevering ook in de toekomst goed blijft functioneren, wordt de DPS Oostwold compleet vernieuwd tot een ‘DPS van de toekomst’.

Bron: architect Team 4

Slim en innovatief renoveren

In samenwerking met Stork en Rook wordt het pand door Friso Civiel bouwkundig gerenoveerd. Inpandig worden de volledige werkbouwkundige-, elektrische-, en besturingsinstallaties vervangen. Het doel is om slim en innovatief te renoveren met het oog op duurzaamheid en de toekomst. het ontwerp van het station is gerealiseerd door architect Team 4.

Waterlevering, ook tijdens de renovatie

Klanten van de dagelijkse waterlevering zullen niks merken van de werkzaamheden. De direct omwonenden kunnen echter wel geluids- en/of verkeershinder ervaren. De werkzaamheden worden daarom altijd in overleg en met goedkeuring van de gemeente uitgevoerd. Doormiddel van een goede samenwerking wordt ervoor zo min mogelijk overlast gezorgd tijdens de renovatie. Na verwachting worden de werkzaamheden eind maart 2022 afgerond.