Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Oplevering 10 levensloopbestendige woningen Midlum

Afgelopen vrijdag werden de 10 duurzame nieuwbouwwoningen in Midlum opgeleverd aan opdrachtgever De Bouwvereniging uit Harlingen. De twee onder een kap woningen zijn duurzaam en levensloopbestendig gebouwd.

Levensloopbestendig wonen

In april is Aannemingsmaatschappij Friso begonnen met de bouw van de 10 sociale huurwoningen in Midlum. Om plaats te maken voor de nieuwbouwwoningen zijn er eerst 14 woningen gesloopt. Omdat er in Midlum sprake is van krimp zijn er geen 14, maar 10 woningen voor teruggekomen. Het gaat om levensloopbestendige woningen. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een tweede slaapkamer op de verdieping. De woningen, naar een ontwerp van Alynia Architecten, zijn te herkennen aan het ingemetselde Midlumer bokje op de zijgevel van de woningen.

Gasloze woningen

De woningen zijn duurzaam gebouwd en hebben geen gasaansluiting. Er is een warmtepomp geïnstalleerd, een WTW-unit geplaatst en de woningen beschikken over vloerverwarming. Voor de bouw van de woningen is het prefab casco-systeem van Houkesloot Toelevering (onderdeel van Friso Bouwgroep) gebruikt. Deze zijn in de fabriek al voorzien van isolatie en houten kozijnen. Zonder spleten, kieren en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd.

Aankomende vrijdag ontvangen de huurders de sleutel van hun nieuwe woning.