Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Ondertekening Bouwteamovereenkomst Eisenhowerstraat 10

08 februari 2024

Ondertekening Bouwteamovereenkomst Eisenhowerstraat 10

Woningcorporatie Domesta en Aannemingsmaatschappij Friso zetten 7 februari een belangrijke stap richting de vernieuwing van het bestaande zorgcomplex aan Eisenhowerstraat 10 in Hoogeveen. De ondertekening van de bouwteamovereenkomst markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor dit gebouw, ontworpen door de Hoogeveense architect Hans Morshuis in de jaren ‘70.


Achtergrond van het project

De karakteristieke gebouwen hebben ruim 40 jaar dienstgedaan als zorggebouwen. Na het vertrek van de NNCZ in 2016 werd Woonconcept eigenaar van het terrein, met oorspronkelijke plannen voor sloop en nieuwbouw. Door de aanwezigheid van vleermuizen vertraagde dit proces. Terwijl de aanleunwoningen werden gerenoveerd tot sociale huurwoningen, wachtten het hoofdgebouw, de zusterflat en aula nog op een nieuwe bestemming.


Samenwerking Domesta Treant

Vlakbij de Eisenhowerstraat ligt het woonzorgcentrum Olden Kinholt, waar de cliënten van Treant wonen. Samen met Domesta zocht Treant al enige tijd naar een geschikte locatie in Hoogeveen voor een nieuw zorgcomplex. In 2022 ontstond het idee om het bestaande hoofdgebouw aan de Eisenhouwerstraat nieuw leven in te blazen en hier een thuis te maken voor de cliënten van Treant.

Aanpassingen en renovatie

Een eerste studie door Daad architecten uit Beilen toonde aan dat het bestaande complex geschikt kon worden gemaakt voor meer dan 100 bewoners. De interne verbouwing, uitbreiding en volledige renovatie zullen het gebouw aanpassen aan de huidige eisen voor hoogwaardige en duurzame huisvesting.


Keuze bouwteampartners

Het vernieuwen van het gebouw vereist specialistische kennis en daarom ging Domesta op zoek naar een bouwteampartner. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek, met Niemeijer Installatietechniek uit Emmen werden na een zorgvuldig selectieproces gekozen. De ondertekening van de bouwteamovereenkomst op woensdag 7 februari, in aanwezigheid van bewoners van Olden Kinholt, markeert het startpunt van een intensieve samenwerking. Het bouwteam zal met vertrouwen en transparantie de plannen verder uitwerken om 102 bewoners een fijne en comfortabele plek te bieden in het vernieuwde woonzorggebouw aan de Eisenhowerstraat 10.