Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden aan 65 woningen in Drachten afgerond

05 mei 2021

Onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden aan 65 woningen in Drachten afgerond

In Drachten heeft Aannemingsmaatschappij Friso de onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden van 65 monumentale woningen afgerond. De werkzaamheden werden in opdracht van Accolade uitgevoerd.

Onderhoud en verduurzaming

De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het onderhoud aan alle onderdelen van het exterieur. In de loop der jaren zijn er al wat aanpassingen geweest aan de al ruim 100 jaar oude woningen. Nu zijn de woningen verder geïsoleerd. Zo is er onder andere dakisolatie aangebracht. Hiervoor zijn de oude dakpannen verwijderd en is er een dikke isolatieplaat aangebracht. Vervolgens zijn de oude dakpannen weer teruggelegd. Ook het voeg- en metselwerk van de woningen is hersteld en het schilderwerk is buitenom aangepakt. Om het energieverbruik van de woningen nog meer te reduceren zijn ook de aangebouwde bergingen en inpandige bijkeukens voorzien van voorzetwanden met een dik isolatiepakket. Naast een lagere energierekening zorgt dit ook voor een hoger wooncomfort voor de bewoners. Door de onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden kunnen de woningen weer een tijd vooruit!

Monumentale woningen

De eerste steen van de woningen aan de Houtlaan en Beter Wonen werd in 1920 gelegd, in een tijd waarin de Spaanse griep heerste. Ironisch genoeg leefden we in 2020, 100 jaar later, in het tijdperk dat zich voor altijd zal blijven kenmerken als het 'corona-tijdperk'. De woningen waren in 2020 toe aan een grote onderhoudsbeurt. Daarom heeft Aannemingsmaatschappij Friso verschillende onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden aan de woningen uitgevoerd.