Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuwe bedrijfshal voor Bloemsma in Makkum

06 oktober 2020

Nieuwe bedrijfshal voor Bloemsma in Makkum

In opdracht van Bloemsma Holland Beheer BV bouwt Aannemingsmaatschappij Friso een bedrijfshal voor Bloemsma Aluminiumbouw. In de nieuw te bouwen hal worden straks onder andere hoogwaardige aluminium casco’s voor jachten gebouwd.

Met oog op de toekomst

De bedrijfsloods, naar een ontwerp van Mark de Witte uit Makkum, wordt met oog op de toekomst gebouwd. Er is gekozen voor verschillende duurzame oplossingen. Zo wordt het gebouw compleet gasloos. De gehele hal wordt voorzien van vloerverwarming in combinatie met een waterpomp. Naast de bouw van de nieuwe bedrijfsloods verzorgt Friso ook de terreininrichting.

Bedrijfsloods bouwen door middel van BIM

Om er voor te zorgen dat de bedrijfsloods in Makkum zo efficiënt mogelijk wordt gebouwd, wordt er gebruik gemaakt van BIM en clashcontroles. “Het stroomlijnen van de planning zien we als belangrijkste opgave om dit project succesvol te maken. Het is belangrijk om alle zaken vooraf goed op elkaar af te stemmen door middel van BIM en clashcontroles zodat alles past en de bouw vlekkeloos verloopt” aldus Radboud Poortvliet, projectleider bij Friso Bouwgroep.

Friese bouwer

Bloemsma Aluminiumbouw is gevestigd in het Friese Makkum en is net als Friso een Friese bouwer. Bloemsma bouwt hoogwaardige aluminium casco’s voor jachten, maar ook dekhuizen van motorjachten in het prestigieuze superjacht segment. Door de bouw van de nieuwe bedrijfsloods wordt de productiecapaciteit van Bloemsma verder uitgebreid.