Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuwbouwplan Westerwal verrijkt de Groningse Zeeheldenbuurt

14 maart 2022

Nieuwbouwplan Westerwal verrijkt de Groningse Zeeheldenbuurt

Aan het Hoendiep en op loop- en fietsafstand van de binnenstad van Groningen heeft Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers de energieneutrale wijk Westerwal ontwikkeld. Afgelopen vrijdag (11 maart) werd met de direct betrokkenen van Westerwal, tijdens een feestelijk moment stil gestaan bij alle bereikte mijlpalen. Het nieuwbouwplan bestaat uit 22 koopwoningen en een appartementengebouw met 171 (midden)huurappartementen. Aannemingsmaatschappij Friso realiseert de bouwwerkzaamheden en verwacht de woningen dit voorjaar op te leveren.

Nieuwbouwplan Westerwal

Westerwal bevindt zich in het gebied tussen de Van Heemskerckstraat en de Admiraal de Ruyterlaan in de populaire Zeeheldenbuurt. Naast de 171 huurappartementen, waarvan de bouw in maart 2020 is gestart, zijn er 22 koopwoningen gerealiseerd. Inmiddels zijn alle koopwoningen verkocht en opgeleverd aan de kopers. De appartementen worden dit voorjaar turn-key opgeleverd door Friso Bouwgroep aan Vesteda.

Onthulling kunstwerk

Door de pandemie heeft opdrachtgever Van Omme & De Groot eerdere mijlpalen voorbij moeten laten gaan. Vooruitlopend op de definitieve oplevering (voorjaar 2022) heeft wethouder Van der Schaaf - Gemeente Groningen en Pieter Knauff – Vesteda, vrijdag één van de kunstwerken boven de entreepartij van het appartementengebouw onthult. Deze kunstwerken zijn vervaardigd door beeldhouwer Gert Sennema.

Architectenbureau AAS aan het woord

“Het voormalige fabrieksterrein ligt vlakbij De Suikerzijde. De ligging nabij de kade en de geschiedenis van het gebied geven Westerwal een stoer, industrieel karakter. Dat hebben we terug laten komen in de architectuur. Met extra hoge herenhuizen aan de kade, de drielaagse Hofwoningen en het stevige appartementengebouw maakt Westerwal een statement aan het water.”

Waardevolle aanvulling

Groningen kampt met een groot tekort aan appartementen. Inwoners van de stad met een middeninkomen, grofweg tussen €35.000,- en €50.000,- oefenen druk uit op de vrijesector huurmarkt. Zij komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning en kiezen steeds vaker voor een huurwoning in het middenhuursegment. De 171 appartementen van Westerwal vormen dan ook een waardevolle aanvulling op het aanbod van middenhuurwoningen in de stad Groningen.