Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuwbouw Plus Ultra Groningen, een uniek innovatiecentrum van Noord-Nederland

04 februari 2021

Nieuwbouw Plus Ultra Groningen, een uniek innovatiecentrum van Noord-Nederland

Aannemingsmaatschappij Friso bouwt in opdracht van Kadans Science Partner - Haren binnenkort een nieuw bedrijfsverzamelgebouw aan de Zernikelaan in Groningen. Het Plus Ultra Groningen biedt straks kantoor- en laboratoriumruimten voor innovatieve bedrijven, instellingen en start-ups. Kadans Science Partner wil samen met Campus Groningen bouwen aan een sterke community in de domeinen rondom energie, technologie en duurzaamheid. Naar verwachting start de bouw eind maart 2021.

Atrium versterkt beleving in gebouw

Proof of Sun Architecten ontwierpen een erg licht gebouw. De gevel van het nieuwe gebouw wordt bekleed met polycarbonaat. Dit is een stevig en helder transparant materiaal en wordt zowel als binnen- en buitenblad toegepast. Om het daglicht tot diep in alle ruimtes toe te laten wordt in het basisvolume een groot atrium aangebracht. Dit atrium vormt de spreekwoordelijke long van het gebouw en versterkt de belevingskwaliteit voor alle gebruikers en bezoekers van Plus Ultra Groningen. De entree van het gebouw ligt aan de oostkant (rechts) en sluit aan op de Zernikelaan. Plus Ultra is makkelijk te bereiken Het gebouw krijgt een eigen parkeerterrein met circa 130 autoparkeerplaatsen,  een uitgebreide fietsenstalling en in het gebouw komen douchevoorzieningen.

De Community

In het ruim 10.000 m² tellend bedrijfsverzamelgebouw komt een scala aan kantoren, laboratoria, testfaciliteiten, vergaderruimtes en ontmoetingsplekken. De startende, groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties leveren allemaal een bijdrage en bouwen straks mee aan de Plus Ultra ‘community’. Daarnaast kunnen de bedrijven straks gebruik maken van de shared facilities, want alle faciliteiten worden zoveel mogelijk voor alle gebruikers beschikbaar. Denk daarbij aan de entree met lunchgelegenheden, informele zitjes, vergaderruimtes en pantry’s op alle verdiepingen. Iedere gebruiker huurt, een aandeel van de algemene ruimten. Uiteraard is de eigen ruimte goed af te scheiden van de openbaar toegankelijke ruimten.

Bij de bouw van Plus Ultra Groningen wordt gestreefd naar een BREEAM Excellent-certificering. Deze beoordelingsmethode geeft de duurzaamheidprestatie van het gebouw aan. Friso ziet dit, naast de communicatie tussen de betrokken partijen, als belangrijkste opgave. We verwachten de nieuwbouw voor de bouwvak van 2022 op te leveren.

Ga voor meer informatie over Plus Ultra Groningen naar de website van: Plus Ultra Groningen - Kadans

Betrokken partijen:

Architect: Proof of the Sum

Constructeur: Tielemans

Installatie- en Bouwfysischadviseur: Deerns

Installateur: Lammerink