Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuwbouw Antares 2020 is welkome verruiming op woningaanbod in Zuidhorn

21 juli 2021

Nieuwbouw Antares 2020 is welkome verruiming op woningaanbod in Zuidhorn

In de gemeente Westerkwartier in de woonwijk De Oostergast in Zuidhorn verrijst het nieuwe appartementengebouw Antares 2020. Na de zomer verwelkomt het zijn eerste bewoners. Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi bracht onlangs een werkbezoek aan de bouwplaats in Zuidhorn en is blij met de nieuw aanwinst voor een van de mooiste groene plekjes van Zuidhorn.

Markant gebouw met veel woonkwaliteit

Op dit moment legt Aannemingsmaatschappij Friso de laatste hand aan de werkzaamheden van het nieuwe wooncomplex. Na afronding van deze werkzaamheden, gaat ontwikkelaar Rutger Gietema aan de slag met de inrichting van de ruimte buitenom het gebouw. Hierbij gaat het om de aanleg van parkeerplaatsen, fietsenberging en groen. Rutger Gietema: “Bij de ontwikkeling en het ontwerp van het gebouw, stond ons een markant gebouw met veel woonkwaliteit voor ogen. Mensen kunnen hier prettig en comfortabel wonen, met veel licht en een lekkere buitenruimte.”

Op de foto v.l.n.r.: Architect Pieter Bas Zwaga van VdpArchitecten, Ontwikkelaar Rutger Gietema van RUTGERGIETEMACOM, Wieger Boonstra van Friso Bouwgroep, Bouw Syds Wiersma van Friso Bouwgroep en Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van gemeente Westerkwartier

'Het appartementencomplex draagt bij aan een gevarieerd aanbod in deze woonwijk'

Wethouder Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi: “Deze nieuwe appartementen zijn een mooie en welkome verruiming van het woningaanbod in De Oostergast. Het appartementencomplex draagt bij aan een gevarieerd aanbod in deze woonwijk. Ik wens de toekomstige bewoners veel woonplezier in de Antares 2020 in De Oostergast en daarmee in onze mooie gemeente Westerkwartier.”

Antares 2020 klaar voor de toekomst

Het nieuwe woongebouw, naar een ontwerp van VDP-Architcten bestaat uit twaalf appartementen waaronder vier penthouses met een prachtig silhouet van grote ramen onder twee lange kappen met dakpannen. Alle woningen hebben brede, glazen puien en een ruim balkon.  Wieger Pieter Boonstra, ontwikkelaar bij Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) is tevreden over de voorspoedige bouw van het complex: “Na een lange voorbereiding verloopt de bouw op rolletjes. Alle woningen zijn voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, ze zijn gasloos, worden voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een Brine/waterpomp en daarmee op de toekomst voorbereid.”

Betrokken partijen: