Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuwbouw 21 woningen Zuid-Scharwoude officieel van start

12 april 2022

Nieuwbouw 21 woningen Zuid-Scharwoude officieel van start

Samen met de toekomstige bewoners is afgelopen woensdag 6 april het project van de nieuwbouw van 21 woningen in Zuid-Scharwoude officieel van start gegaan. Voor opdrachtgever Ballast Nedam Development bouwt Aannemingsmaatschappij Friso 21 woningen voor project Eiland D.

Eerste paal

De bouw van 21 royale koopwoningen is officieel gestart met het slaan van de eerste paal. Dit werd gedaan door Richard van Kleef (Regiodirecteur Midden van Ballast Nedam Development). wethouder Annette Groot (Gemeente Dijk en Waard) en door de eerste kopers.

Realiseren 21 royale watervilla's

In de nieuwbouwwijk Westerdel Eiland D in Zuid-Scharwoude gaat Aannemingsmaatschappij Friso 21 royale watervilla's realiseren. Deze zijn ontworpen in authentieke jaren '30-stijl. De wijk is gelegen in een nieuwe waterrijke en groene plek die grenst aan het idyllische (en beroemde) natuurgebied 'Het Rijk der Duizend Eilanden' en het recreatiegebied Geestmerambacht. Kortom, bewoners zijn hier straks omgeven door een pittoresk en eeuwenoud Holland landschap. Eiland D wordt ontwikkeld door de VOF Westerdel, een samenwerking van Ballast Nedam Development, BPD Development, BPD Gebiedsontwikkeling en Ooms Bouw & Ontwikkeling.

Fijne ligging

Even ten noorden van Alkmaar, op twintig minuten rijden van het Noord-Hollandse strand, strekt het Rijk van Duizend Eilanden zich uit. Het gebied is een paradijs in de meest letterlijke zin van het woord: het waterrijke gebied, vol kreken, vaarten en eilanden, biedt kilometers aan vaarroutes, vele hectaren groen en eindeloze wandel- en fietspaden. De 21 royale koopwoningen van Eiland D liggen op een steenworp afstand van het vernieuwde Winkelcentrum Broekerveiling. Voorzieningen als scholen, een NS-treinstation, een gezondheidscentrum en een kinderdagverblijf liggen in de directe nabijheid. En niet alleen de uitgestrekte natuur, maar ook de stedelijke gezelligheid is zeer vlakbij: de schitterende binnenstad van Alkmaar ligt bijna om de hoek.

→ Meer zien? Ga naar de projectdetailpagina: Nieuwbouw 21 woningen Zuid-Scharwoude