Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuw Kindcentrum Wagenborg eerste stap in scholentransitie

12 oktober 2020

Nieuw Kindcentrum Wagenborg eerste stap in scholentransitie

BENG, duurzaam en aardbevingsbestendig

Het nieuwe kindcentrum Wagenborgen wat onderdeel is van het scholenplan van de gemeente Delfzijl biedt onderdak aan basisschool De Kronkelaar en een kinderopvang Kids2b. Het gebouw volledig flexibel in te richten en erg duurzaam. Zo is het gebouw all electric gebouwd, dus zonder gas. Daarnaast is het gebouw aardbevingsbestendig. Het gebouw voldoet aan de BENG eisen, het levert bijna even veel energie op, dan dat het verbruikt.

Start bouw

Woensdag 10 juli 2019. werd de start van de bouw feestelijk gevierd. Wethouder Jan Menninga en de bestuurders verrichtten samen met de leerlingen op symbolische wijze de eerste handeling. Zo overhandigden leerlingen en ook kinderen van Kids2b twee tijdscapsules aan de wethouder, zongen alle leerlingen een raplied en sloegen de bestuurders samen met twee leerlingen 'de eerste paal' in de grond met een Oud Hollandse heistelling.

Schooldirecteur Arjan van der Kooi, Leerling Nouk Schuller, Leerling Redmer Bulthuis, Wethouder Jan Menninga en directeur-bestuurder Lenie van der Werf van Kids2b slaan 10 juli 2019 de eerste paal in de grond.

Scholentransitie Gemeente Delfzijl

Met de komst van het nieuwe kindcentrum is de eerste stap voor de nieuwe, recreatieve inrichting gezet. Het nieuwe schoolgebouw en de omgeving worden nog op elkaar afgestemd. Na de herinrichting is het park straks de plek om te leren en te spelen. Wethouder Jan Menninga: "Fantastisch dat we de nieuwbouw van het nieuwe kindcentrum mogen vieren. Hier hebben we jaren met elkaar naartoe gewerkt. Dit is het tweede kindcentra dat gerealiseerd is binnen de scholentransitie die we in de gemeente aan het uitvoeren zijn."

Toekomstbestendig

De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

Rondleiding?

Projectleider John uit oude Groeneveld van Friso Bouwgroep pakte de camera in de hand en nam ons mee het nieuwe gebouw in. Benieuwd naar zijn rondleiding? Klik hier voor de video.