Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nationale Bewust Veilig Dag

30 maart 2022

Nationale Bewust Veilig Dag

Veilig werken staat bij Friso bovenaan. Friso werkt veilig. Altijd. Een veilige, gezonde en plezierige werkomgeving vinden wij dermate belangrijk dat het een integraal onderdeel van onze manier van werken en onze cultuur is. Ook grote opdrachtgevers hechten steeds meer belang aan de veiligheidsladder. Vandaag staan we tijdens de Bewust Veilig Dag stil bij alles wat er met betrekking tot veiligheid is bereikt bij Friso Bouwgroep.

Meer weten over de Bewust Veilig Dag?
Lees hier de Bewust Veilig Krant van vandaag.

Een stapje hoger op de veiligheidsladder

Na het behalen van de derde trede bij Friso Civiel, is nu ook Aannemingsmaatschappij Friso gecertificeerd voor trede drie. Trede drie houdt in dat het bedrijf zelf heeft bepaald welke veiligheidsregels belangrijk worden gevonden. Het stelt zich kwetsbaar op, neemt verantwoordelijkheid, maar vaak wel uit eigenbelang. ‘Wat levert het mij op?’ De betrokkenheid bij veiligheid en naleving van regels en wetten ligt voornamelijk bij het (hogere) management. Er wordt werk gemaakt van veiligheid en dat wordt gewaardeerd.

Bouwspraak

Leo Alkemade en het team van Bouwspraak kozen onze bouwplaats bij Hotel Fletcher Eerbeek als filmset voor hun landelijke campagne.

Waarom Bouwspraak belangrijk is? Met Bouwspraak begrijpen we elkaar! Veiligheid op de bouwplaats begint met duidelijke communicatie. Met zoveel materialen, zware machines, lawaai en internationale collega’s valt het niet mee om duidelijk te communiceren én veilig te werken. Daarom is Bouwspraak ontwikkeld.

Bouwspraak maakt gebruik van internationale handgebaren en borden in plaats van woorden. Zo kun je eenvoudig op iedere bouwplaats aan iedereen aangeven wat je bedoelt, wat er moet gebeuren en de veiligheid voor jezelf en je omgeving vergroten.

Friso werkt veilig. Altijd!

Friso krijgt eigen veiligheidsvideo

Op de bouwplaats zit een ongeval in een klein hoekje, vaak met ingrijpende gevolgen. Voor de gezondheid van onze collega’s vinden wij het belangrijk dat er altijd veilig gewerkt wordt, met één duidelijk doel: nul ongevallen! Om onze collega’s hier extra bewust van te maken wordt er binnenkort een video gelanceerd over veilig werken in de bouw en de duidelijke afspraken die daar bij horen. Met de veiligheidsvideo wordt een duidelijk statement gemaakt om de campagne ‘Friso Werkt Veilig’ extra kracht bij te zetten. Binnenkort wordt de video uitgerold. Hieronder alvast een Sneak Preview.