Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Leerlingen OBS Prinses Beatrix maken kennis met de bouw in het kader van de Kinderboekenweek

14 oktober 2021

Leerlingen OBS Prinses Beatrix maken kennis met de bouw in het kader van de Kinderboekenweek

Twintig leerlingen van OBS Prinses Beatrix uit Loppersum hebben in het kader van de Kinderboekenweek (thema: worden wat je wil) gekeken bij de nieuwbouwlocatie naast de school. Daar bouwt Aannemingsmaatschappij Friso 35 woningen voor Wierden en Borgen. Uitvoerder Piet vertelde de leerlingen over het werken in de bouw en wat er bij de nieuwbouw van een huis komt kijken. Medewerkers van Wierden en Borgen vertelden over wat er allemaal voor een nieuwbouwplan moet worden gedaan. “Iedereen kan in de bouw werken”, zegt projectleider Peter.

Rondleiding over de bouwplaats

In twee groepen worden de leerlingen rondgeleid over de bouwlocatie. “Ik wil later bouwvakker worden, want mijn vader werkt ook in de bouw”, zegt één van de kinderen. De twintig leerlingen kozen zelf voor de kennismaking met de bouw. Met een gele bouwhelm op bekijken ze met interesse de fundering van schuimbeton waarop te zien is waar de kamers gaan komen. “Nu lijkt het allemaal nog klein, maar als de wanden straks worden geplaatst is het ineens een grote woning”, vertelt Piet. Hij laat zien waar de voordeur komt, waar de keuken en waar misschien wel een televisie en een bank staan in de toekomst. De leerlingen stellen verschillende vragen. Vol trots en met een mooie bouwhelm, duimstok en (onmisbare) thermoskan gaan ze terug naar de klas. Meester Thijs: “Ontzettend leuk dat de kinderen op deze manier iets van de bouw kunnen zien. We komen graag terug als de huizen er staan!”

Aan de Badweg in Loppersum werkt Aannemingsmaatschappij Friso in opdracht van Wierden en Borgen aan de realisatie van nieuwe huurwoningen.